Hirdetés

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles teszt - ilyen egy rajongóknak címzett szerelmes levél

|

Igazán dicséretes, hogy a sztorimód mellett még multiplayerre is futotta a CyberConnect2 erejéből.

Hirdetés

Egy kezemen meg tudnám számolni azokat a shonen animéket, amik az elmúlt néhány évben maradandó nyomot hagytak bennem, de a Demon Slayer köztük van. Az Ufotable stúdió mesterien adaptálta Koyoharu Gotouge csodálatos történetét: az animációs stílus gyönyörű, a zenei betétek ütősek, a sztori pedig egyszerűsége ellenére is magával ragadó. Mindezt most sikerült a Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chroniclesszel a monitorjainkra is átültetni.

A videojátékos adaptációt ugyanaz a CyberConnect2 intézte, amelyiknek a Naruto Ultimate játékokat, a JoJo's Bizarre Adventure: All Star Battle-t és a Dragon Ball Z: Kakarotot is köszönhettük. A CC2 csapata tapasztalt az animék területén, és az Ultimate Ninja Storm 4-gyel gyakorlatilag tökélyre fejleszteta azt a formulát, amit most a Demon Slayerhez is felhasznált.

Hirdetés

Az elbűvölt vér szaga

A Hinokami Chronicles egy 3D-s verekedős játék, amiben 2v2 harcokat vívhatunk. A karakterek irányítása nagyon egyszerű, mivel mindegyik ugyanazokat a sémákat használja, de a képességeik és statisztikáik jelentősen megbonyolítják az összecsapásokat. Hasonlóan a Naruto játékokhoz, itt is mindegy, hogy mit nyomkodsz: valamilyen látványos kombó akkor is össze fog jönni, ha csak ötletszerűen csapkodod a gombokat. Mindenkinek vannak Ultimate ütései, Boost és Surge módjai, valamint egy különleges csapása. A harcrendszer ennek ellenére mégis komoly mélységet rejt, ezt pedig csak 10 órát meghaladó gyakorlás után fogjuk megtapasztalni.

Nezuko kombóit teljesen máshogy kell megszakítani, mint Tanjiro csapásait. Zenitsu a levegőben ugrálva, villámként csipkedi el az életpontjaidat, míg Kyojuro lassabb, lángoló ütésekkel fog a földbe döngölni. Minden karakternél más az időzítés, mások a gyengeségek, mások a hatótávok. Lehet, hogy az egyik hős úgy üt, mintha két traktorral simogatna, de cserébe a védelmi értékei a padlóval vanak egy szinten. Ennek köszönhetően ténylegesen kompetitív jelleget tudott ölteni a Demon Slayer.

Mivel csak 12 karakter áll a rendelkezésünkre (plusz még hat extra, amelyek a már meglévő karakterek variánsai), a fejlesztőknek lehetőségük volt arra koncentrálni, hogy mindet egyedivé tegyék, és kiegyensúlyozzák az összecsapásokat. Most tehát nem az a helyzet, mint a Ninja Storm részekben, amelynek egyes irányítható szereplői csak a vicc kedvéért kerültek be, és a PVP csatákban az nyert, aki legjobbakat hozta el. Végre nincs egyértelmű rangsor, és emiatt imádni fogják a műfaj szerelmesei.

A végső választás

A karaktereket, az arénákat, a ruhákat, és a különböző kozmetikai extrákat mind-mind a körülbelül 10 órát felölelő sztorimódban oldhatjuk fel. A játék megpróbál mindent megtenni azért, hogy elmesélje az anime 26 részének történetét (és még sok extrát), de érződik a kampányon, hogy elsődlegesen azoknak szól, akik látták már a sorozatot.

Ez mondjuk nem feltétlenül baj. A CC2 nagyrészt megkíméli a rajongókat a hosszas ismétléstől, és a sztori fontosabb pillanatainak felidézésre koncentrál. Az animéből ismerős főbb ellenfelekkel hatalmas, látványos párbajokat vívhatunk, a döntő pillanatokban pedig felcsendülnek a sorozat legszebb, legütősebb dallamai. Ezekhez hozzájön még a mesteri szinkron (akár a japán, akár az angol verzióról beszélünk) és a gyönyörű grafikai tálalás, melyeknek köszönhetően összeáll a Demon Slayer rajongók álma.

Mindezek mellett számos mellékküldetést is kapunk két harc között és bejárhatjuk az anime világának fontosabb helyszíneit is. A "free roam" részeknél csak egy sprint gombot hiányoltam, valamint több interakciót vártam volna, mert bár az ezek alatt átélhető plusz sztoriszálak nélkül kevesebb lenne a történet, az esetek többségében csak dolgokat szedünk össze és emberekkel beszélgetünk, ez pedig hamar unalmassá válik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A fentiek tükrében gondolom, már mindenkinek világos, de azért álljon itt leírva is: a Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles több tisztes iparosmunkánál. Vásárlás előtt mindazonáltal ajánlott megnézni az animét, mert sokat hozzátesz a játékélményhez. Aki ráharap a sorozatra, az nem fog csalódni a CC2 alkotásában sem, amelyben aztán számtalan izgalmas csatát vívhat meg.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles
A Demon Slayer és a verekedős játékok szerelmesei imádni fogják. Könnyű beleugrani, és élvezni a sztorit, de a PVP meglepő mélységeket rejt.
Ami tetszett
  • gyönyörű grafikai tálalás
  • mély harcrendszer
Ami nem tetszett
  • a free roam szekciók sokszor unalmassá válnak
  • a sztori érthetetlen lesz azoknak, akik nem ismerik az animét
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)