Hirdetés

Dél-Koreában illegális lett a boostolás

|

Akár 5 millió forint bírságot és két év börtönbüntetést is kiszabhatnak, ha valakit azon kapnak, hogy pénzért más fiókján játszik.

Hirdetés

A dél-koreai kormány a napokban hagyott jóvá egy törvényt, ami komolyan büntethetővé tette azokat, akik boostolják más játékosok kompetitív rangjait.

Hirdetés

A boostolás azt jelenti, hogy egy kevésbé ügyes játékos felbérel egy nála jobbat, aki aztán belép az ő fiókjával és addig játszik, amíg az adott fiók rangját a kívánt szintre nem emeli. A koreai kormány szerint ez nagyon negatív hatással van az e-sport játékok kompetitív közegére. A játékfejlesztők összetett rendszereket építettek ezekbe a programokba, hogy egyenrangú versengést biztosítsanak, ezt pedig a boosterek komolyan veszélyeztetik.

Az új törvény egyébként a játékipari promóciós törvénycsomag része. Ebbe beletartoznak az olyan bűncselekményekre vonatkozó határozatok is, mint a hackelés, a játékok illegális terjesztése és sok minden más.

Mivel Dél-Korea a világ legnagyobb e-sport nemzete, érthető a lépésük, bár ilyen komoly börtönbüntetést talán nem érdemelne a boostolás. Nektek mi a véleményetek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)