Hirdetés

Játékok, amiket együtt játszhat a család karácsonykor (is)

|

Az ünnepi vacsora után nem muszáj a tévé előtt tespedni és Reszkessetek betörőket nézni, játszani is lehet például olyan játékokkal, amiket nem csak a játékosok, de a nézők is élvezhetnek.

Hirdetés

Carcassonne

Játékosok száma: 1-5
Platform: iOS

Számos társasjáték elérhető Androidra és iPadre, de mind közül az egyik legjobb a TheCodingMonkeys-féle Carcassonne (Androidra az Apogee ültette át a játékot, az a verzió egész máshogy fest). Ebben a játékosok feladata egy középkori terep megépítése úgy, hogy a lehető legtöbb várat, utat, katedrálist birtokolják a meccs végén. A fejlesztőcsapat mindent elkövetett, hogy kifogástalan élmény legyen játszani. Társasjátékok közül érdemes még a Ticket To Ride-ra, a Monopolyra és a Rizikóra is ránézni, ezek Androidon is megtalálhatók.

King of Opera

Játékosok száma: 1-4
Platform: iOS, Android

A Tuokio szinte csak olyan játékokat készít, amit egynél többen játszhatnak egy eszközön. Eddigi alkotásaik közül kiemelkedik a King of Opera, amiben kövér operaénekesek próbálhatják ellopni egymástól a rivaldafényt, vagy valami más okból lelökni egymást a színpadról. Tableten tökéletes partijáték, bár könnyen fulladhat szolid anyázásba az élmény, de a művészek élete már csak ilyen.

Hirdetés

Animal Crossing: New Horizons

Játékosok száma: 1-4
Platformok: Switch

Ha létezik olyan játék, ami a nyugalom szigetére repít minket, akkor az a Nintendo legújabb Animal Crossing játéka. Itt aztán tényleg nincs mitől félnünk, hiszen a játékbeli karakterünkre a legnagyobb veszélyt legfeljebb pár darázscsípés jelentheti. A nyugalom szigete ráadásul itt szó szerint értendő, hiszen egy korábban lakatlan szigeten kell megépítenünk először otthonunkat, majd - a minden hájjal megkent Tom Nook segítségével - egy egész várost. Eközben növényeket, bogarakat és ásványokat gyűjtögetünk, aminél kevés relaxálóbb dolog létezik. Bár egy Switchen egyszerre 4-en tudnak játszani, azonban, ha akad otthon két ilyen gép, akkor wifin keresztül akár már nyolcan is elkezdhetjük a civilizáció kiépítését.

Among Us

Játékosok száma: 4-10
Platformok: PC, Switch, iOS, Android

2020 egyik giga-sikere meglepő módon egy 2018-as játék lett, de a népszerűsége egyáltalán nem véletlen így a karantén idején. A játék mechanikáinak elsajátítása mindössze pár percebe telik, hiszen összességében arról van szó, hogy egy pár amorf figurát irányítunk, akik egy jármű legénységét alkotják. Közéjük épül be egy imposztor, akinek az a feladata, hogy egyesével levadássza a kis csapat tagjait. A legénység feladata egyrészt, hogy teljesítsék pályaszerte kiszabott küldetéseiket, másrészt arra is rá kell jönniük, kik a szabotőrök. Jó hír, hogy a játék iOS-en és Androidon ingyenes, PC-n pedig mindössze 4 eurót kérnek érte a fejlesztők, tehát egyáltalán nem kell komoly költségebe vernünk magunkat, ha szeretnénk egy kis közös mókázást.

Worms W.M.D

Játékosok száma: 1-6
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch

Itt igazából a Worms széria bármelyik részét említhetnénk, hiszen a sorozat évtizedek óta nyújt szórakozást olyanoknak, akik vágynak arra, hogy egy képernyő elé bekuporodva, kicsit kitolhassanak egymással. Az apró kis kukacokat irányítva egyelten feladatunk van: többi játékos minél több kukacának kiiktatása. Ezt körökre osztva tehetjük meg, tehát a rombolásra csak pár másodperc áll rendelkezésünkre. Ha a pályán csak a mi csapatunk gyűrűsférgei maradnak "állva", akkor megnyertük a meccset. Mindehhez ráadásul nincs is szükség sok irányítóra, hiszen egyetlen kontrollert (vagy a billentyűzetet) körbeadva is borsot törhetünk egymás orra alá.

Gang Beasts

Játékosok száma: 1-4
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch

Egy újabb olyan játék, melyben az a dolgunk, hogy elimináljuk a másikat. Birkózókat irányítunk, akiknek az a feladata, hogy kihajítsák a másikat a pályáról. Ennek érdekében minden piszkos trükk megengedett: lefejelhetjük a többi karaktert, hogy alélt testüket ezután kirángathatjuk a csatatérről, esetleg egy jól időzített mozdulattal Dugovics Titusz módjára a mélybe ránthatjuk őket. Bár egy kicsit nehézkes az irányítása, ez ebben az esetben nem baj, hiszen hozzá tartozik ahhoz, hogy minél szórakoztatóbb menetek alakuljanak ki.

Nidhogg II

Játékosok száma: 2
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch

Ennél valószínűleg nem találtok egyszerűbb játékot a listánkon, hiszen itt a feladat mindössze annyi, hogy valamilyen fegyverrel (vagy akár puszta kézzel) kiiktassuk az ellenfelünket, majd hajmeresztő sprintbe kezdve elérjünk a pálya végébe. A helyzetet bonyolítja, hogy opponensünk pár másodperc után újraéled, és ha sikerül minket kiiktatnia, akkor ő indulhat meg a másik irányba. Az nyer, aki először eléri a számára kijelölt végső képernyőt, ahol győzelmének elismeréseképp Nidhogg sárkány bekebelezi. Bár alapvetően itt csak két ember csaphat össze egyszerre, a játékban van egy beépített tournament mód, így akár házi bajnokságot is tarthatunk. Az első rész is ugyanilyen szórakoztató, de azért a másodikat írtuk fel a listára, mert itt több pálya és fegyver áll rendelkezésünkre, így talán kicsit változatosabb a szórakozás.

Ezekkel a játékokkal kívánunk nagyon boldog karácsonyt, remek családi, baráti, bármilyen közös kikapcsolódást.

Ti mivel fogtok játszani az ünnepek alatt? Mit tennétek még hozzá ehhez a listához?

Oldalak: 1 2 3 4

Címkék: #karácsony #co-op
Platformok: Android iOS Nintendo Switch PC PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)