Hirdetés

Overwatch - 500 loot boxot kapott egy srác a Blizzardtól

|

Egy szerencsétlen Overwatch játékos több tízezer kreditet bukott ismeretlen hiba miatt, de a Blizzard felülkerekedett a problémán.

Hirdetés

A Blizzard eddig szinte hibátlanul felügyeli az Overwatchot. Legutóbb egy csomó cheatert kapott el és tiltott ki a játékból, most pedig egy hitehagyott játékosnak segített egy egészen furcsa bug megoldásában.

Történt ugyanis, hogy a Kaleptik nevű Xbox-játékosnak hirtelen megőrült a játékkliense. A felhalmozott kreditjei fokozatosan tűntek el, mígnem elérték a mínusz (!) 42 535-öt. Ha ez nem lett volna elég, a loot boxokon keresztül begyűjtött több száz játékbeli tárgyára is lakat került. A negatív kreditszámot az a jelenség okozta, hogy a profilon feltűnt 100 olyan loot box, amit a játékos nem is vett, majd hirtelen eltűnt, és vitt magával kreditet és itemet is.

Első körben a Blizzard supportja sem tudott segíteni, így a furcsa történetét az Overwatch Reddit oldalára is kiposztolta. Ez volt a szerencséje, ugyanis a bejegyzést meglátta egy másik Blizzard-munkatárs, és egyénileg ment utána a jelenségnek. Két héten belül ő és egy Overwatch-fejlesztő sikeresen megtalálták a probléma gyökerét - a bugot a PayPal és a Microsoft szerverek hibás kölcsönhatása okozta. A PayPal pénzvisszafizetési parancsot adott ki, majd vissza is vonta azt, a Microsoft szerver viszont a visszavonást nem érzékelte, így a megvásárolt loot boxok értéke folyamatosan tűnt el a profilról, és még a kreditszámot is csökkentette.

A Blizzard ugyan nem tudta a krediteket pótolni, de a Kaleptik által összegyűjtött összes Summer Games itemet visszaadta, és megajándékozta 100 normál és 400 Summer Games boxszal.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)