Hirdetés

Beelőzött az AMD, gondok között az Nvidia.

|

Az AMD minden téren előretört, az Nvidia pedig visszaesett...

Hirdetés

Az elmúlt években rendszeres és megszokott volt, hogy az Nvidia jóval több grafikus chipet forgalmazott, mint az ősi rivális, az AMD zászlaja alá tartozó ATI.

Most megtört az évek óta tartó előny, ugyanis a második negyedévben az AMD a videókártyán forgalmazott grafikus chipek piacának 51 százalékát tudhatta magáénak - szemben az Nvidia 49 százalékával. Egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban 59% / 41% volt a részesedések aránya az Nvidia javára

A teljes grafikus chip piacon - amelyen a chipkészletekbe és a processzorokba integrál grafikus magokat is figyelmbe veszik, az AMD szintén megelőzte az Nvidiát. Itt azért még mindig az Intel a vezető "hatalom" 54,3 százalékkal, az AMD 24,5 százalékra tornázta fel magát, míg az Nvidia "szelete" 19,8 százalék (a maradékon néhány kisebb gyártó osztozkodik). Egy éve ilyenkor Az Nvidia még 29,6 %-on állt, míg az AMD 18,2 %-on.

Az Nivida bajait tetézi, hogy a második pénzügyi negyedévben a célul kitűzőtt bevételektől jócskán, mintegy 150 millió dollárral elmaradt. Indoklásként az európai és kínai gazdaság gyenge teljesítményét, a kártyára szerelt GPU-k költségeinek emelkedését és az integrált megoldások egyre növekvő népszerűségét hozták fel. Szintén rossz hír az Nvidiának, hogy az Apple, szakítva a hagyományokkal új Macjeit ezentúl AMD grafikus processzorokkal szállítja majd.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)