Hirdetés

Az Unreal Engine 5 a jelenlegi konzolgenációt és a mobiljátékokat is támogatja

|

Noha az Unreal Engine 5 igazi erejét a legújabb konfigurációkon tudja megmutatni, ennek ellenére a gyengébb hardverekre fejlesztőknek sem kell lemondaniuk róla.

Hirdetés

Tegnap egy demón keresztül mutatták be az Epic Games fejlesztői, hogy mire képes legújabb motorjuk, az Unreal Engine 5. A bemutató ugyan PlayStation 5-ön futott, de a Microsoft fejesei is gyorsan tisztázták, hogy az Xbox Series X sem marad majd el a konkurenciától, ha ilyen engine ketyeg majd a játékaik alatt. Most az is kiderült, hogy a régebbi vagy gyengébb hardverek sem jelentenek majd korlátot az új motornak. 

Hirdetés

Az Eurogamer újságírója, a technológiai újításokra specializálódott Richard Leadbetter számolt be arról, hogy az Unreal Engine 5 lényegében bármin elfut majd, beleértve a telefonokat és a Nintendo Switchet is. Ezt bizonyítja az is, hogy az új motort valamikor 2021-ben, először az Epic Games aranytojást tojó tyúkja, a Fortnite kapja majd meg, ami ennek ellenére továbbra is elfut majd minden készüléken, amin idáig (azaz lényegében a kenyérpirítón is).

Azt persze nem várhatjuk, hogy ezeken is olyan minőséget nyújt majd a technológia, mint amit a demóban láthattunk, tehát akik ténylegesen ki akarják használni a motor nyújtotta lehetőségeket, azoknak bizony komoly vasra lesz szükségük. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)