Hirdetés

Az ördög Pradát visel

|

Összevesztél a barátnőddel? Ki akarod engesztelni egy jó kis filmmel, amin azért te is jól szórakozhatsz? Ne keress tovább, megtaláltad! Az ördög Pradát visel témája ugyanis pontosan az a típus, ami a gyengébb nemet behatóan foglalkoztatja...

Hirdetés

...a divat világa. Garantálom, hogy a filmben elhangzó elit divatmárka nevekkel, amelyekhez nekem, neked és férfitársaim zömének lövése sincsen, a barátnőd tökéletesen tisztában lesz, és értékelni fogja, hogy végre egy ilyen filmre vitted el.


Hogy mégis mi az, amiért azt írtam, hogy te is nagyon jól fogsz szórakozni ezen a filmen? Csak egyetlen nevet mondok: Meryl Streep. A divatmagazin „diktátorát”, Miranda Priestly-t alakító 58 éves filmcsillag nemcsak korához képest gyönyörű, hanem egész egyszerűen zseniális: lejátszik minden más színésznőt a vászonról, nemcsak ebben a filmben, hanem más mostanában látható amerikai moziban is – még akkor is, ha őnagysága erőteljesen emlékeztet Szörnyella de Frászra a 101 kiskutyából. (És mellesleg Glenn Close-ra is, aki Szörnyella eredeti hangja volt.)


De elismerést érdemel Anne Hathaway is, aki igazán meggyőző a fiatal, feltörekvő, eleinte kicsit tenyeres-talpas, később elragadóan vonzó titkárnő-asszisztens, Andy Sachs szerepében. Andy először esetlen és ügyetlen a magazint drákói szigorral és borzasztó lekezelően viselkedő Mirandával szemben, ám a film során egyre profibbá és talpraesettebbé válik, és időnként még Mirandát is meglepi, amikor az ősz főszerkesztőnő egy-két teljesen agyament és lehetetlennek tűnő feladatát végrehajtja.


A két női főszereplő (leginkább azért Streep persze) még azt is feledtetni tudják, hogy a forgatókönyv eléggé kiszámítható és tele van banális, sokat látott szituációkkal és fordulatokkal (szerelem kontra karrier, elhanyagolt, más életstílust követő élettárs, illetve a szokásos, unalomig agyonrágott amerikai karriertörténet…)


A bosszantó kliséken túl azért üdítő filmvígjátékkal van dolgunk, egy briliáns Meryl Streeppel, akire úgy illik ez a szerep, mint egy méretre szabott Chanel ing…

Értékelés: 82%
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)