Hirdetés

Az EA megvenné a Take Two-t!

|

A piacvezető pozicióját féltő EA kétmilliárd dolláros ajánlatot tett a Take Two részvényeinek többségi csomagjára.

Hirdetés

John Riccitiello, EA főnök levelet írt a Take Two-t vezető Strauss Zelnicknek, melyben kifejezi sajnálatát, hogy Zelnick úr és a részvényesek visszautasították a részvényenkénti 25 dolláros ajánlatát, s még azon melegében új ajánlatot tett. Az összeg immáron 26 dollár részvényenként.
Sokan úgy vélik, hogy a hivatalos levél azért kerülhetett nyilvánosságra, mert a nyíltan meghírdetett harc a részvényeseket, főként a kisrészvényeseket késztetheti arra, a növekvő pénzösszegek tükrében, hogy nyomást gyakoroljanak a Take Two vezetőségére.
Elemzők szerint a jelenlegi ajánlat a Take Two piaci értékének 163%-át teszi ki, ráadásul az időzítés is zseniális, hiszen a kasszarobbantónak ígérkező GTA IV megjelenése sincs messze. Ha még előtte sikerülne nyélbe ütni az üzletet, akkor az EA jó eséllyel orrhossznyi előnyre tenne szert az Activision-Blizzard párosával szemben.
Az EA szerint már december óta zajlanak az átvételről szóló tárgyalások, s az első formális ajánlatot február 6-án tették meg. Ezt utasította vissz Zelnick. Az aktuális ajánlattételre pedig február 19-én került sor. A sikeres fúzó esetén minden stúdió megőrizhetné saját vállalati kultúrájának jellemzőit, mert az Electronic Arts nem szeretné megismételni korábbi hibáit. Szeretnék megtartani a Rockstar-t, és annak többnyire 18 év feletti kategóriába sorolt címeit is, mégpedig változtatások nélkül. Hogy az EA Sports nagy riválisának számító 2K Sports-nak milyen jövőt szánnának, az még nem derült ki.

 


Persze nagy hiba lenne ennyire előresietni az ügy menetében, hiszen Strauss Zelnik a második ajánlatot is visszautasította. Úgy nyilatkozott, hogy az EA túlságosan is lebecsülte vállalata piaci és szellemi értékét.
Válaszlépésként a teljes levelezést nyilvánosságra hozták, amiből kiderül, hogy a Take Two április 30-áig kér "időt". A GTA IV egy nappal korábban fog debütálni. Ez alatt az idő alatt a tárgyalások további részleteit nem hozhatják nyilvánosságra, cserébe a Take Two megígérte, hogy más kérőkkel nem áll szóba.

Ez szigorúan személyes vélemény. Az utolsó mondatok egyértelműen arra utalnak, hogy a Take Two vezetősége nem zárkózik el a fúzió elől, s nyilván egy még kedvezőbb ajánlatra várnak.


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)