Hirdetés

Annyira félelmetes a Dead Space remake, hogy még a fejlesztők sem mernek játszani vele

|

Éjszaka, fejhallgatóval róni a USG Ishimura folyosóit már a Motive Studio srácainak is sok.

Hirdetés

Nem valók mindenkinek a horrorjátékok, annak pláne nem, aki már egy rémfilm megtekintésekor is kényelmetlenül fészkelődik a székében, és a legapróbb neszre is úgy kalapál a szíve, mintha épp lefutotta volna a maratont. A játékok interaktív mivolta értelemszerűen fokozza az élményt, elvégre nem ugyanaz, amikor mi magunk menekülünk a gyilkos vagy szörny elől, mint amikor külső szemlélőként drukkolunk egy rokonszenves szereplőnek, és üvöltjük hiábavalóan a tévének, hogy: Vigyázz, mögötted!

És még erre is rá lehet pakolni néhány lapáttal, ha éjszaka (vagy elsötétített szobában), jó minőségű fejhallgatóval felszerelkezve merülünk el a kalandban. Az abszolút tetőpontot értelemszerűen egy VR-headset jelenti, ám a Dead Space remake-je egyiket sem támogatja. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne hozná rá a frászt a játékosokra.

Hirdetés

Aki esetleg attól tartott, hogy a Motive Studio által eszközölt módosítások hatására csökkent volna a parafaktor, az megnyugodhat, David Robillard technikai vezető a PLAY magazinnak adott interjúban beismerte, hogy neki és kollégáinak is gondot jelent éjszaka, fejhallgatóval játszani.

"Éjszaka nem bírom fejhallgatóval játszani, egyszerűen túl félelmetes ahhoz. Annyira élethű, és akkor még nem beszéltünk az atmoszféráról. Nem csak vizuális szempontból, hanem ahogy a hangot, a környezeti zajokat és hatásokat kezeli. Ezek a rendszerek megkísérlik rád hozni a frászt. Mindezt valójában PlayStation 4-en is megvalósíthattuk volna, de nem olyan szinten, mint manapság. Rengeteget hozzáadnak a műfajhoz és komoly szerepük van abban, hogy az élmény összeálljon."

Aki nem bírja kivárni a január 27-én esedékes megjelenést, az a YouTube-on már most belenézhet a kiszivárgott játékba.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)