Hirdetés

Kiszivárgott a Dead Space remake, vigyázzatok a spoiler... á, hagyjuk!

|

Mindig akad valaki, aki alig várja, hogy megmutathassa az interneten, ő már vígan játszik azzal, amire másoknak még várniuk kell.

Hirdetés

Noha mind a sajtó képviselői, mind az influenszerek azzal a feltétellel kapnak meg premier előtt egy-egy játékot, hogy betartják a szabályokat, azaz nem posztolnak cikket vagy videót, egy előre meghatározott időpont előtt (ezt nevezik embargónak), valamint streamelni is csak akkor kezdenek el, amikor már megengedett, és semmiképp sem mutatnak többet a játékból, mint amennyit szabad. Az ugyanis egyetlen kiadónak vagy fejlesztőnek sem érdeke, hogy a spoilerek miatt esetleg meggondolják magukat a potenciális vásárlók.

A többség természetesen tartja magát ehhez az olykor NDA-ba, azaz titoktartási egyezménybe foglalt, máskor csupán hallgatólagos megállapodáshoz, ám mindig számolni kell azzal, hogy valaki megszegi a szabályokat. Az ilyen renitens alakoknak köszönhetően szivárgott ki tavaly még a megjelenés előtt a The Callisto Protocol teljes kampánya, és most ugyanez látszik megismétlődni a Dead Space remake-jével.

Hirdetés

Már felbukkantak az első streamek a YouTube-on, amelyek nem állnak meg, teszem azt az első óránál, hanem mind többet és többet mutatnak Isaac Clarke rémálomszerű kalandjaiból a USG Ishimura fedélzetén. Két és fél, sőt négy óra hosszúságú anyagokat is találni, ám miután egy 2008-as játék újrafeldolgozásáról van szó, a spoilerek hatása értelemszerűen limitált

Ezzel együtt sem árthat azonban az óvatosság, amíg a premierre vártok, mert a fejlesztők sok mindenen változtattak annak érdekében, hogy az élményt napjaink elvárásaihoz igazítsák. A kibővített vagy átírt dialógusok, az opcionális feladatok és az alternatív befejezés is csupa olyasmi, amit jobb, ha mi magunk fedezünk fel játék közben.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Dead Space remake január 27-én jelenik meg PC-re, valamint PlayStation 5, Xbox Series X és Xbox Series S konzolokra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)