Hirdetés

All Points Bulletin

|

Hányszor játszottál már el azzal a gondolattal, miközben a Grand Theft Auto-t toltad, hogy milyen király lenne, ha a Vice City utcáin sétáló járókelők emberi játékosok lennének? Nos, David Jones, a GTA játékok eredeti kreátorának épp ez jutott eszébe…

Hirdetés

Annyi MMORPG készült már, ám a hagyományos fantasy és sci-fi világokon kívül ritkán barangolhatunk avatárunkkal másféle virtuális helyeken. Eddig talán csak három említésre méltó „modernebb”, valós univerzumot dolgoztak fel MMO formában: az egyik a Sims Online, ami a Sims sikere ellenére csúfosan megbukott, a mások a Matrix Online, ami hosszabb nyűglődés után, de nagyjából hasonló sorsa jutott, végül ott van a Second Life, ami ugyan nagyon sikeres, de igazából a hardcore gamerek számára nem a „hihetetlenül izgalmas” kategóriába tartozik…



Ez egy igen, igen, igen kemény világ…
A 2007-ben megjelenő All Points Bulletin egy újabb modern világot dolgoz fel – ezúttal viszont nem valamilyen Sims-féle shiny happy univerzumban, a Grand Theft Auto-hoz hasonló véres, bűnözős alvilágban járunk. Választhatunk, hogy egy gengszter kemény életébe csöppenünk bele, vagy a törvényességtől és a kék fénytől sugárzó rend őrét. Természetesen a készítők is tisztában vannak vele, hogy a bűn mocsara minden játékos számára vonzóbb, ezért a gangszták rengeteg különféle bandára vannak felosztva és a játékosnak ezek közül valamelyikre kell majd a voksát letennie.

„Enyém a nyócker, ecsém, takaroggyá’!”
A játék világa különböző alvilági területekre, „turfokra” lesz felosztva és a rivális gangek ezek megszerzéséért fognak küzdeni. A készítők azt remélik, hogy hasonlóan a WoW-os guildekhez, a játékosok fogják a bandákat létrehozni, és egymás között háborúznak majd.
Ez a harc pedig állandó lesz. Ha például az éjszaka kellős közepén megtámadja egy kínai triád a talján bandád által irányított környéket, akkor ha nem vagy benne a játékban, akkor is emaileket kaphatsz, hogy gyorsan logolj be, ha segíteni akarsz a társaidnak, vagy akár sms-t a mobilodra. Abban a szinte elképzelhetetlen esetben, hogy nem tudsz beloggolni a játékba, mert olyan pitiáner dolgokkal kell foglalkozni, mint a valós világban a melód, vagy a suli, akkor is megteheted, hogy egy website-ra belépve pénzt és fegyvereket küldesz a bent lévőknek, hogy nélküled is sikeresen folytathassák a harcot.



„Egyszer még megkérjük valamire, Mr. NPC…”
A bandák tagjai ezen kívül még NPC-ket is felbérelhetnek, hogy folyamatosan őrizzék éjszaka a „turfjüket” és különféle épületeket és automatikusan tüzelő gépágyúkat is vásárolhatnak, amelyek őrzik ezeket a meghódítható területeket, amíg a játékosok békésen alszanak a valós világban.
Érdekes kérdés még, hogy a rendőröknek, vagy FBI ügynököknek milyen szerepe lesz ebben az egészben, de az biztos, hogy nem lőhetnek le ok nélkül senkit, különben megüthetik a bokájukat.

World of GTA-craft?
Szóval ígéretesnek tűnik a cucc, érdekes kérdés még, hogy mit David Jones mit tud kihozni belőle. Én mindenesetre bizakodom, bár ez az sms-es, email-es „logolj be gyorsan!” rendszer kicsit furcsának tűnik…
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)