Hirdetés

A videójáték ipar, mint kiút a válságból

|

Az egyre súlyosabb válságban napról napra jelennek meg új spekulációk a különböző gazdasági területekről s így a videójáték iparról is

Hirdetés

Furcsa, hogy az egymást érő negatív jelentések és előrejelzések áradatában épp a videójáték ipart tartják úgy, hogy ez fogja a legkevésbé megérezni a gazdasági világégés negatív hatásait. Ezt a kommunikációs piacok kutatására specializálódott TMNG állítja, legfrissebb felmérésük eredményei alapján. Előrejelzéseik szerint a globális játékipar 2012-re az éves bevétel szintjén eléri a 40 milliárd dollárt. A TMNG egyaránt vizsgálta a videójátékok hatását a mobil szegmensre és a hagyományos platformokra, majd megállapítja, hogy a hihetetlen felfutáshoz hozzájárult a játékra vagy a terjesztésre létrejött hálózatok hozzáférhetőségének növekedése, a szélessávú kapcsolataok átviteli sebességének növekedése, valamint a next-gen konzolok elterjedése.

Nem annyira látványos, de sok pénz van benne.

unity_iphone_gaming.jpg


„Ezekben a gazdaságilag nehéz pillanatokban a játékipar bizonyítja, hogy vezető szórakoztatóipari szegmensként fent lehet tartani az erőteljes gyarapodást." -nyilatkozta Rich Nespola a TMNG elnöke. „A casual játékok robbanása, az egyszerűsödő kezelőfelületek és az innovatív üzleti modellek terjedése nagymértékben hozzájárul a gamer társadalom kialakulásához."

A felmérés ugyan akkor arra is rámutatott, hogy ez a gamer társadalom demográfiailag folyamatosan változik. A női játékosok ma már majdnem 50 %-át teszik ki „gyülekezetnek" aminek az átlag életkora 33 (!) év. Végül nagy jövőt jósoltak a mobil játék szegmensnek, ami számításaik szerint a 2012-re valószínűsített éves bevétel 24.6%-át fogja élvezni. Hm... Ki gondolta volna?

CSÍTEEER!!!!
screaming-girl-gamer.jpg
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)