Hirdetés

A vártnál sokkal előbb jön a PC-s Baldur's Gate 3, de a PS5-tulajok szomorkodhatnak

|

A Larian Studios vezetője elmagyarázta, hogy mi a helyzet a megjelenéssel.

Hirdetés

A Divinity szériát gondozó Larian Studios a Divinity: Original Sin 2 - Definitive Edition képében 2018-ban elkészítette minden idők egyik legjobb szerepjátékát, ám ahelyett, hogy rávetették volna magukat a Divinity: Original Sin 3-ra, egy kultikus IP következő részét vették kezelésbe. A Baldur's Gate nagy múlttal rendelkezik és rengeteg rajongója van, szóval nincs a stúdió könnyű helyzetben, de a hosszú Early Access időszak segített, hogy olyan végeredmény szülessen, amivel mindenki elégedett.

Az eredeti terv az volt, hogy a Baldur's Gate 3 augusztus 31-én fog kilépni a korai hozzáférésből PC és PlayStation 5 platformokon egyaránt (készül az Xbox Series X/S-re szánt verzó is, de azt technikai okokból még nem jelentették be, mert sokkal több idő kell hozzá), ám ez most megváltozott.

Hirdetés

A Larian most megerősítette, hogy a Baldur's Gate 3 PC-s változata előbb fog jönni, már augusztus 3-án megérkezik, viszont a PlayStation 5-ös verziójára egy picivel tovább kell várni, csak szeptember 6-án adják ki. Utóbbi azért is kellemetlen kicsit, mert így egy napon fog elrajtolni a Starfielddel. 

A stúdió vezetője, Michael Douse az okokkal kapcsolatban elmondta, hogy míg a PC-s Baldur's Gate 3-mal időben elkészülnek, addig a PS5-ös kiadáshoz valamivel több időre van szükségük és nem látták annak értelmét, hogy az előbbit is elcsúsztassák csak azért, hogy az utóbbival egy időben jelenjen meg, főleg egy ilyen zsúfolt megjelenési időszakban. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Douse szerint minden platformon a lehető legmagasabb minőségre törekednek, amit az is mutat, hogy PlayStation 5-ön 60 fps-sel fog futni a játék még úgyis, hogy több mint 170 órányi átvezetőt tartalmaz (ami - ahogyan arra a fejlesztő rámutatott - kétszer annyi, mint a Trónok harca teljes hossza, és háromszor annyi párbeszédet vonultat fel, mint A Gyűrűk Ura trilógia együttvéve). 

Addig is érdemes végigjátszani a Baldur's Gate 3 előzményeit egy ingyenes játékkal

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)