Hirdetés

A Ubisoft egyik csapata szembeszállt a kiadóval

|

Nem minden divízió nyugszik bele abba, hogy néhány régebbi játék szervereit lekapcsolják.

Hirdetés

Pár napja mi is beszámoltunk arról a szomorú hírről, amit a Ubisoft közleményben tudatott a játékosokkal: a vállalat megerősítette, hogy szeptember 1-je után leállítja több régi játékának multis támogatását, beleértve az online funkciók megszüntetését és a DLC-k megvásárlásának lehetőségét is. Ez egyes játékokat teljesen ellehetetlenített, másokat csak megcsorbított. Az érintett címek között volt többek között az Assassin's Creed 2, a Far Cry 3 és az Anno 2070 is. 

Hirdetés

Csakhogy nem minden fejlesztőcsapat hagyja ezt harc nélkül. A Ubisoft Mainz például a saját eszközeivel küzd azért, hogy az Anno 2070 online funkciói szeptember elseje után is megmaradjanak:

"Egy kezdeti vizsgálat után úgy döntöttünk, fejlesztési erőforrásaink egy részét arra fordítjuk, hogy az Anno 2070 elöregedett online szolgáltatási infrastruktúráját egy új rendszerre frissítsük, hogy ezek a funkciók az említett dátum után is használhatók legyenek. Azonban még nem tudjuk garantálni, hogy sikeresen frissítjük/helyettesíteni tudjuk a régi szolgáltatásokat, ahogyan azt szeretnénk".

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Teljesen tehát még nem lélegezhet fel az Anno 2070 megmaradt játékosbázisa, de ez mindenképpen egy reménysugár a számukra. Márpedig vannak kitartó rajongók, hiszen a Ubisoft Mainz bejegyzésére rengeteg reakció érkezett, sokan felidézték, hogy még mindig az eredeti lemezes változatot játsszák, mások pedig rámutattak arra, hogy egy stratégiai játéknál abszolút nem számít sok időnek a 10 év (2011. november 17-én jelent meg a játék PC-re). 

A felhasználók egyébként azzal is tiltakoznak a Ubisoft akciója ellen, hogy lepontozzák az Anno 2070-et a Steamen, jelenleg már a Vegyes kategóriában jár a játék értékelése. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)