Hirdetés

A Nintendo elárulta, hogy mikor leplezi le a Switch 2-t

|

Most már hivatalos, hogy érkezik a Switch utódja, de előtte még mást is be fog jelenteni a japán konzolgyártó.

Hirdetés

Márciusban múlt hét éve, hogy megjelent a Nintendo hordozható és dokkolt állapotban is üzemelő hibrid konzolja, a Switch, amely a csúfos bukásnak bizonyult Wii U konzolt váltotta, és azzal ellentétben zajos sikert aratott. 2024. áprilisáig több mint 141 millió példány fogyott a konzolból.

Noha időközben napvilágot láttak további, kisebb-nagyobb ráncfelvarrásokon átesett verziók, mint a Switch Lite és a Switch OLED, azzal még a legelfogultabb rajongók sem vitatkozhatnak, hogy a Nintendo konzolját kezdettől fogva béklyóba kötötték a hardver limitációi, és az idő múlásával egyre szembetűnőbbé vált a látványbeli különbség a Switchre, valamint a PlayStationre és Xboxra fejlesztett játékok között.

Hirdetés

Ebből a tetemes hátrányból faraghat le valamennyit a közbeszédben csak Switch 2 néven emlegetett utód, amely a hírek szerint nemcsak combosabb teljesítményt nyújt majd, de a visszafelé kompatibilitással is boldogulni fog, azaz elindulnak rajta a swtiches játékok. Hivatalosan azonban csupán annyit lehetett tudni róla, hogy készül. Most viszont egy lépéssel közelebb kerültünk a titkai megismeréséhez, mivel a Nintendo elnöke, Shuntaro Furukawa az X-en közölte, hogy a konzol még ebben a pénzügyi évben bemutatkozik. A cég naptára szerint ez azt jelenti, hogy legkésőbb 2025. március 31-éig sort kerítenek a formális leleplezésre.

Furukawa beharangozta még, hogy júniusban tartanak egy Nintendo Directet, ahol a rajongók megismerhetik az év második felére tartogatott játékokat, ugyanakkor világossá tette, hogy nem ez lesz az az esemény, ahol a Switch utódja színre lép.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)