Hirdetés

A kislány, akit egy Mass Effect szereplőről neveztek el

|

A rendhagyó keresztnevek hóbortját folytatja egy apuka, aki újszülött kislányát a Normandy hatalmas népszerűségnek örvendő technikusáról nevezi el.

Hirdetés

Nem ez az első eset, hogy valaki egy kitalált szereplőről nevezi el újszülött gyermekét, hiszen valószínűleg mindenki legfőbb vágya, hogy a csemetéjük egy kicsit egyedi legyen. Ezúttal a Mass Effect egyik ikonikus szereplőjéről kapta nevét egy újszülött leány.

Két nappal ezelőtt az Escapist fórumán osztotta meg a világgal tervét az akkor még leendő édesapa, miszerint születendő kislányát a Normandy legénységének egyik legnépszerűbb tagjáról, Tali-ról készül elnevezni. Nem valamiféle kósza ötlet volt ez, elmondása szerint már az elejétől ez volt a terv: "Már az első naptól kezdve tudtuk, hogy Tali'Zorah lesz a neve. A feleségem teljesen oda van ezért a névért mióta meghallotta a játékban. Az értetlen rokonoknak és barátoknak csak annyit mondunk, hogy 'egy szép Quarian nevet szerettünk volna', mert nagyon vicces látni a zavarodott arcukat".

A fórum bejegyzés azonnal körbejárta az internetet, rendkívül megosztva a közönséget. Több oldalon keresztül zajló vitát robbantott ki a rajongók között, akik egy csoportja szerint a "Tali" jobb választás lenne, mint a meglehetősen egzotikus "Tali'Zorah", hiszen míg az előbbi egy létező (és nagyon szép) név, addig az utóbbi inkább olyan, mintha valakinek "Luke Skywalker" lenne a keresztneve.

Az a kérdés is megér egy misét, hogy mégis mennyire jó ötlet fantázianeveket adni a gyerekeknek, mindenféle alternatíva nélkül. Érthető, hogy mindenki szeretné, ha egyedi lenne a gyereke, de ez a többiek társaságában nem feltétlenül fog a jó irányba elsülni. Arról nem is beszélve, hogy ez esetleg azt a benyomást keltheti, hogy a szülők inkább mutogatni szeretnék a gyereküket, és magukat szeretnék érdekesebbnek feltüntetni azzal, hogy különc neveket találnak ki neki.

Mindenesetre gratulálunk Tali szüleinek és reméljük, hogy a kislány nem fog semmilyen akadályba ütközni, amiért egy egészségügyileg balszerencsés akcióhősnőről kapta a nevét.

Ti mit gondoltok a rendhagyó keresztnevekről? Van esetleg köztetek valaki, akinek "extrém" neve van?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)