Hirdetés

91 ezer dollárt ítéltek a játékiparnak

|

Amíg az újabb szörnyű amerikai iskolai lövöldözésre Jack Thompson rögtön rávetette magát, addig egy másik általa kezdeményezett per, a Louisiana állam kontra Videojáték ipar ügyben döntés született.

Hirdetés

És a döntés nem mást mond ki, mint hogy 91,000 dollár kártérítést kell fizetnie az államnak a játékipar perköltségeire, és rágalmazása ügyén. James J. Brady a tárgyalást vezető bíró, ezen kívül megállapította, az amerikai adófizetők 2 millió! dollárjába került kideríteni azt, hogy az utcai, iskolai, egyéb erőszak és a játékok között nincs párhuzam, illetve az olyan személyekakik ezzel az indokkal gyilkolnak, remek ürügynek használják a játékokat, vagy pedig mentálisan betegek, így beszámíthatatlanok. A bíró egyébként azt nyilatkozta, szeretné az ügyet példa értékűnek tekinteni a világ videojáték pereiben, hogy az adófizetők drága pénzét ne kelljen ilyen butaságokra elherdálni. Több jóslat is kering egyébként a neten, amely szerint Thompson most veri be az utolsó szöget a szakmai koporsójába, amikor a Virginia Tech elleni fegyveres támadó játékokkal való kapcsolatát boncolgatja, ugyanis előzetes hírek szerint amíg Jackie fiú a pályára nem lépett, addig szó sem volt róluk. Thompson úr, hát mikor tanulja már meg hogy erre a területre ilyen módon nem tud karriert építeni, senki sem nézi magát az erkölcs kereszteslovagjának, és nem fogja magát a komolytalan perekkel halálra keresni, csak saját hírnevét rontja?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)