Hirdetés

2 vagy 3 magos AMD-ből 4 magos - egy kis trükkel!

|

Most figyeljen, akinek 3 magos AMD procija van - lehet, hogy egy kis trükkel be tudjuk kapcsolni a negyedik magot is?

Hirdetés

A koreaiak furcsa népek - Starcraftot közvetítenek a tévében, náluk van a leggyorsabb internet a világon és egyébként is érthetetlen nyelven gagyognak. Azonban vannak ott okos népek, nem is kevesen. Például azok, akik rájöttek, hogyan lehet egy BIOS trükk segítségével a 3 magos AMD procik negyedik, kikapcsolt magját bekapcsolni. Sőt, ugyanez a trükk alkalmazható egy 2 magos AMD tipusra is.

Figyelem! A negyedik mag esetleges rossz működéséből következő rendszer-instabilitásért felelősséget nem vállalunk!

A helyzet az, hogy az esetek egy részében a negyedik mag számunkra tökéletesen fog működni - lévén a "hibássága" esetleg marginális, vagy csak ritka esetekben jön elő. Lássuk tehát hogyan működik az egyszerű trükk (Figyelem! Csak saját felelősségre!)

Lépjünk be számítógépünk BIOS-ába. Aki nem tudja, hogy kell, az ne is próbálkozzon tovább... A BIOS-ban keressük meg az Advanced Clock Calibration funkciót és állítsuk AUTO-ra. Ennek hatására több rendszer képes lesz használni az egyébként kikapcsolt negyedik magot. A csalás azért működhet, mert az AMD úgy tervezte meg a 3 magos procit, hogy eleve tudták, az egy k10 architektúrájú négy magos proci lesz, egy kikapcsolt maggal. S mivel a BIOS kóderek slendriánul végezték a munkájukat, így lehetséges a kikapcsolt magot újra bekapcsolni. Egyes hírek szerint az Athlon X2 7750 Black Editionben (ami kétmagos proci) két plusz magot sikerült ezzel a módszerrel bekapcsolni. Lehet próbálkozni! figyelem: akinek NEM ilyen kétmagos AMD procija van, annak nem fog működni a trükk, jelenlegi ismereteink szerint csak az Athlon X2 7750 Black Edition trükközhető meg.

Persze azt ne feledjük, hogy nem véletlenül vannak a negyedik magok kikapcsolva - stabilitási, kompatibilitási gondok léphetnek fel. Amennyiben így járunk, a BIOSban egyszerűen állítsuk vissza az Advanced Clock Calibration opciót Default értékre és visszaáll minden.

Felhívjuk a próbálkozók figyelmét, hogy információink szerint a trükk csak AMD 790GX+SB750 vagy AMD 790FX+SB750 chipsetekkel működik...

Még egyszer felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a fent említett trükk NEM minden rendszeren működik és használata stabilitási problémákat okozhat, így csak azok próbálják ki, akik nem félnek ilyesmitől/jól értenek a gépükhöz. És csakis saját felelősségre!

Kommentekbe várjuk a sikeres/sikertelen kisérletek hírét!

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)