Hirdetés

Itt a Steam Deck, a Valve hordozható PC-konzolja

|

Leleplezte erősen a Nintendo Switchre hajazó gépét a Valve.

Hirdetés

Már az E3 előtt is szó esett arról, hogy készül a Steam saját masinája, amit akkor még SteamPal néven emlegettek a fájlokban. Most kiderült, hogy valójában Steam Deck a neve, és többféle változatban lesz kapható. 

A kézikonzol 2021 decemberében jelenik majd meg az első régiókban (az EU-ban is), és alsó hangon 419 eurót kérnek érte, ami átszámolva közel 150 ezer forint. Ezért cserébe 64 GB-nyi eMMC tárhelyet kapunk, de választhatunk 549 euróért olyat, amiben 256 GB-os NVMe SSD van, vagy 679-ért 512 GB-osat. A középső modellhez ezért az árért cserébe már hordtáska is jár, a legnagyobbnak pedig ezen felül tükröződésmentes a kijelzője. Mindegyik bővíthető MicroSD-vel.

Hirdetés

A megjelenítő egyébként 7"-es, 1280x800px felbontású, 60 Hz-es, LCD, érintős. Belül egy egyedi AMD APU dolgozik, ami a Zen 2-t és az RDNA 2-t kombinálva garantálja, hogy hatékonyan futtathassuk az új AAA játékokat is. Az összes PC-s címet elérhetjük vele (a SteamOS egy új variációja fut rajta, és a Proton segítségével anélkül futtatja a windowsos játékokat, hogy a fejlesztőknek bármit tenniük kellene), ami a könyvtárunkban van, és a hivatalos dokkoló vagy egy USB-C hub segítségével tévére köthetjük, kábeles netet csatlakoztathatunk hozzá, valamint használhatunk USB-s perifériákat. Bluetoothon keresztül kontrollereket, billentyűzetet, egeret is támogat. Érdekessége még, hogy az analógok alatt érintőfelületek vannak, hátra pedig extra gombok kerültek. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Valve azt állítja, nem kell kompromisszumokat kötnünk, de egyelőre kérdéses, milyen minőségre számíthatunk a játékoktól. A CPU egy Zen 2 4 maggal, 8 szállal, 2.4-3.5 GHz-es órajellel, a GPU pedig 8 RDNA 2 CU-ból áll, 1.0-1.6 GHz-es, és állítólag 1,6 TFlops teljesítményre képes. Ezt kíséri 16 GB LPDDR5 RAM. Ez papíron jól hangzik, érdeklődve várjuk, a gyakorlatban mire lesz képes.

Az amerikai IGN már kipróbálhatta a Valve főhadiszállásán, ha többet akartok tudni az élményről, nézzétek meg a videót:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)