Hirdetés

Down-szindrómás Barbie-val újít a Mattel

|

Az új babát a világ egyik legismertebb Down-szindrómás modelljével mutatták be.

Hirdetés

A befogadás és az elfogadás jegyében bővítette kínálatát a Mattel, amely a világ legismertebb játékbabájának, a Barbie-nak a forgalmazója.

A cég vezetői szerint azért dobták piacra az újdonságot, hogy minden gyerek saját magát láthassa a jellegzetes babákban - azok is, akok Down-szindrómával élnek. A termékfejlesztéshez az amerikai National Down Syndrome Society (NDSS) szakértőivel működtek együtt.

Hirdetés

A lépést ünneplik a Down-szindrómásokkal foglalkozó szakmai szervezetekk. Carol Boys, a legnagyobb brit egyesület vezetője is örömének adott hangot, amikor azt mondta, hogy így a Down-közösség tagjai is őket ábrázoló játékokkal tudnak majd játszani.

"A sokszínűség fontos számomra. Az embereknek több hozzám hasonló arcot kell látnia, ahelyett, hogy elrejtőznénk"

- mutatott rá a Down-szindrómás Barbie fontosságára Ellie Goldstein Down-szindrómás modell, aki az újdonság beharangozó kampányában is részt vesz.

Az új baba a 2022-ben megjelent Barbie Fashonista termékcsalád része, amelyben kerekesszékes, lábprotézises, illetve különféle testalkatú babák is szerepelnek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)