Hirdetés

Virtuális stadionban, akár a pályákon állva is nézhetjük majd a Counter-Strike meccseket

|

Virtuális lelátók előtt elevenednek meg a CS legendás arénái.

Hirdetés

A Valve néhány hete milliókat tett boldoggá azzal a hírrel, hogy már 2023 nyarán befut a Counter-Strike 2, a nagy sikerű franchise korszerűsített, Source 2 motorra épülő verziója, ami az ígéretek szerint több szempontból is lepipálja majd a kissé megfáradt CS:GO élményét.

Addig pedig egy külsős szereplő révén egy másik nagy attrakcióval is bővül a CS-univerzum: a Virtex Stadium nevű virtuális stadion üzemeltetői bejelentették, hogy a Valve játékát is támogatni fogja a platformjuk, így egészen új módon élhetjük át az e-sport-meccseket.

Hirdetés

A Virtex Stadium pontosan az, aminek a neve alapján gondolnánk: egy stadion, ám ennek küzdőterén multiplayer játékok elevenednek meg, amelyeket akár a virtuális ülőhelyünkről vagy testközelből is figyelemmel kísérhetünk. A néhány hónapja elrajtolt projekt eddig csak az Echo VR-t támogatta, így a CS:GO lesz a második kompatibilis címe, a megjelenést követően pedig a Counter-Strike 2 mérkőzéseit is figyelemmel kísérhetjük majd a PC-n és kompatibilis VR-eszközökkel is meglátogatható létesítményből.

A Virtex üzemeltetői a Skybox nevű nézői- és elemzési platformmal fogtak össze a stadionbéli CS-élmény megvalósítására, idővel pedig azt sem zárják ki, hogy a játékokon túl más eseményeknek, például virtuális koncerteknek is otthont adjon a komplexum. A bejelentés kapcsán Tim McGuiness, a cég társalapítója az Eurogamernek nyilatkozva elmondta, hogy a Virtex Stadiumot egy harmadik lehetőségnek szánják az e-sport meccsek megtekintésére a hagyományos streaming és a személyesen látogatható rendezvények mellett.

A Counter-Strike mérkőzések első körben zárt béta formájában lesznek elérhetők, ám egyelőre nem tudni, hogy ez mikor veszi kezdetét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)