Hirdetés

Kizárólag erőszakmentes játékok lehetnek az Olimpián, ha lesz egyáltalán e-sport

|

Ugyan ténylegesen szóba kerültek az e-sportok a 2024-es olimpiai játékok kapcsán, de nem olyan egyszerű sztori ez, mint amennyire mi szeretnénk.

Hirdetés

Az olimpiai bizottság elnöke, Thomas Bach egyáltalán nem szeretne semmiféle erőszakot promotálni a játékokkal, így inkább eldobják a világ legnépszerűbb e-sport címeit, és a valódi sportokra fókuszáló játékokat helyezik előtérbe.

Bach a South China Morning Postban beszélt a játékválasztásról. Elmondása szerint egyszerűen meg sem fontolják az erőszakos programokat, bármennyire is fontosak azok az e-sport szempontjából.

"Mi diszkriminációellenes, erőszakellenes, békét hirdető értékeket szeretnénk népszerűsíteni. Ez az álláspontunk nem egyezik az olyan videojátékokkal, amikben gyilkolás, robbanás és hasonló események vannak."

Szóval senkit nem fog felszeletelni Zed egy elképesztően izgalmas meccsen az olimpián, ahogy Doomfist sem fog péppé öklözni másokat a képernyőkön, ha a bizottságon múlik. Függetlenül attól, hogy az Overwatch, a League of Legends, a CS:GO és a Dota 2 mennyire népszerű e-sport játékok, inkább Fifázzon mindenki.

"Ha valaki virtuálisan focizik, vagy más sportot játszik virtuálisan, az komolyan érdekel bennünket. Ha ennek hatására a rajongók még a valódi párjaikat is kipróbálják, az még jobb."

Bach elmondása szerint az erőszakos játékok nem egyeznek az olimpia nézetével, ennek ellenére néhány hete még azt mondta, hogy az e-sport közösséget is szeretnék bevonni a döntésbe. Eléggé leszűkíti a lehetőségeket ez a kritérium. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz ennek a vége.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)