Hirdetés

LoL Worlds 2019 - hamarosan indul a világbajnokság, így zajlik majd

|

Alig több mint egy hét választ el bennünket az idei világbajnokság kezdetétől. Összeszedtük a résztvevőket, a csoportokat és az idei formátumot.

Hirdetés

Október 2-án indul a 24 résztvevő harca az Idézők Kupájáért. Egykori bajnokok jönnek, hogy visszaszerezzék birodalmukat, és új tehetségek érkeznek, hogy bevéssék nevüket az e-sport történelem nagykönyvébe. A világ legjobbjai mind kontinensünk felé igyekeznek, és fáradhatatlanul edzenek, hogy amikor eljön az idő megmutathassák, mire képesek a csatatér sűrűjében.

Hirdetés

A League of Legends Worlds 2019 szabályrendszere nem sokat változott a korábbi évekéhez képest, de azért összeszedtük, amit tudni kell, és a tegnapi csoporthúzás eredményét is megmutatjuk.

A jó szándékkal kikövezett út

A világbajnokság első szakasza a Play-In lesz, ahol 12 csapat vesz részt. Ezek között ott lesznek a kisebb kompetitív régiók első helyezettjei, Vietnám második helyezettje, és a négy nagy szekció (Európa, Amerika, Dél-Korea és az LMS) harmadik helyezettjei. A 12 csapat négy háromfős csoportra oszlik, és a csoportokon belül mindenki kétszer fog játszani mindenkivel. Az adott csoport két legjobbja aztán egy BO5 (az nyer, aki előbb szerez 3 győzelmet) döntőben néz szembe egymással, a négy fennmaradt legjobb pedig mehet tovább a következő szakaszra.

A Play-In részleg idei résztvevői:

A csoport

- Clutch Gaming (LCS 3. helyezett)
- MAMMOTH (OPL 1. helyezett)
- Unicorns of Love (LCL 1. helyezett)

B csoport

- DetonatioN FocusMe (LJL 1. helyezett)
- Isurus Gaming (LLA 1. helyezett)
- Splyce (LEC 3. helyezett)

C csoport

- Hong Kong Attitude (LMS 3. helyezett)
- Lowkey Esports (VCS 2. helyezett)
- MEGA Esports (LST 1. helyezett)

D csoport

- DAMWON Gaming (LCK 3. helyezett)
- Flamengo eSports (CBLOL 1. helyezett)
- Royal Youth (TCL 1. helyezett)

Oroszlánok gyűrűjében

A Play-In dühöngőjének továbbjutói győzelemtől ittas megnyugvás helyett a világ 12 legjobbja közé fog beesni. A főesemény csoportkörében ugyanis az európai LEC, az észak-amerikai LCS, a dél-koreai LCK és az LMS két első helyezettjei várják a kínai LPL első három helyezettje és a vietnámi VCS első helyezettje mellett. A Play-Inből érkezőkkel együtt így 16 osztag vesz majd részt a csoportkörökben, ahol a négyfelé osztott csapatok minden társukkal játszanak majd 2 mérkőzést. Az adott csoportok két legjobbja aztán mehet az egyeneságas részre.

A Group Stage jelenlegi csoportjai:

A csoport

- G2 Esports (LEC 1. helyezett)
- Griffin (LCK 2. helyezett)
- Cloud9 (LCS 2. helyezett)
- Play-In továbbjutó

B csoport

- FunPlus Phoenix (LPL 1. helyezett)
- J Team (LMS 1. helyzett)
- GAM Esports (VCS 1. helyezett)
- Play-In továbbjutó

C csoport

- SK Telecom T1 (LCK 1. helyezett)
- Fnatic (LEC 1. helyezett)
- Royal Never Give Up (LPL 2. helyezett)
- Play-In továbbjutó

D csoport

- Team Liquid (LCS 1. helyezett)
- ahq e-Sports Club (LMS 2. helyezett)
- Invictus Gaming (LPL 1. helyezett)
- Play-In továbbjutó

Az ég irgalmazzon annak az ötösnek, amelyik a C csoportba kerül, mert az ottaniak biztosan nem fognak.

Verseny a trónra

A csoportkör után kezdődik az egyeneságas kiesés, ahol a maradék 8 túlélő küzd majd a kupáért. A meccsek ezúttal is BO5-ös rendszerben zajlanak, és nincs vesztes ág, tehát, aki itt kiesik az mehet is a lelátóra. Ebben a szakaszban csak a legjobbak legjobbjai maradnak, és egyetlen félrekattintás vagy egyetlen meggondolatlanul indított csapatharc az egész régió vereségét okozhatja.

Sokak szeme idén az Invictus Gamingen és az SK Telecom T1-on lesz az egész verseny során. Utóbbi csapat 3 bajnoki cím után elesett 2017-ben, és a srácok akkora vereséget szenvedtek, hogy 2018-ban ott sem voltak a világbajnokságon. Most itt az esélyük, hogy visszatérjenek.

Ti kinek fogtok szurkolni?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)