Hirdetés

Így bánnak valójában a női játékosokkal az online játékokban

|

"A legnehezebb része ezeknek a játékoknak nem a játékmenet" - hangzott el egy kutatás eredményének feldolgozásában.

Hirdetés

A Women in Games Argentina szervezet előkészített egy kutatást, hogy kiderítsék, hogyan is bánnak a női résztvevőkkel férfitársaik egy többszereplős online játékban. A kutatás eredményeiről és folyamatáról KristaByte készített egy TikTok videót.

A formátum egyszerű: meghívtak három professzionális Valorant játékos férfit, akiket megkértek, hogy a meccs közepén kapcsolják be a mikrofonjaikat egy hangtorzítóval együtt. A program így női hangot kölcsönzött nekik, ami érdekes és szomorú eredményhez vezetett. Amint a csapattársak meghallották, hogy "lányokkal" játszanak, nagyot változott a hangulat. Hiába voltak a résztvevők profi Valorant-lövészek, folyamatosan kapták a savat a többiektől.

Hirdetés

Özönlöttek a szexista megjegyzések, és voltak, akik egyenesen megtagadták, hogy együtt játsszanak a "csajokkal". Az első körben a csapat eredménye 15:2, de a másodikban (miután bekapcsolódtak a mikrofonok) már 16 halál jött össze.

Az egyik résztvevő, Alfredo véleménye szerint a csapattársak viselkedése teljesen elvette a kedvét a játéktól.

"Nem akarnám ezt többet csinálni. El se tudom képzelni, hogy milyen lehet ezzel megbirkózni minden egyes nap."

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Krista véleménye a következő volt a kísérlet eredménye kapcsán:

"Sajnos a legtöbb nőnek ezzel kell szembenéznie, ha el akar indítani egy karriert vagy egy hobbit az e-sport játékok világában. A nők azért nem érzik lehetségesnek ezt a karriert, mert így bánnak velük."

Nektek vannak tapasztalataitok a téma kapcsán?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)