Hirdetés

Egy női Valorant játékost azzal vádolnak, hogy a párja vette át a helyét egy versenyen

|

Egy ismeretlen Twitter-fiók robbantotta az e-sport legújabb botrányát.

Hirdetés

A hétvégén került megrendezésre az Astral Clash Tournament nevű Valorant verseny, amit a Galorants szervezet intézett. A Galorants célja kifejezetten az, hogy felépítsen egy biztonságos, elsődlegesen női és nem-bináris játékosoknak szánt közösséget.

A július 22. és 24. között rendezett meccsek döntötték el, hogy mely csapatok juthatnak be és vehetnek részt egy kaliforniai LAN eseményen. A kiutazást és a csapatok költségeit a szervezők állják, így érthető, hogy sokan szerettek volna továbbjutni a főeseményre.

Hirdetés

A résztvevő csapatok között ott volt a Fallacy is, melynek egyik játékosa, MarsArxa körül kérdések merültek fel. Július 24-én a @nicekeybinds nevű Twitter-fiók azt állította, MarsArxa helyett párja, Nate "Payen" Lopez (aki korábban a TSM Academy csapatának tagja volt) játszott a selejtezőkön. A közzétett dokumentum tele van képekkel, és leírásokkal, melyek kielemzik Arxa és Payen játékstílusát, térkép helyzetét, és még egy rakat apróságot. Akár igazak a vádak, akár nem, az tagadhatatlan, hogy egy részletes és átgondolt anyagról van szó.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Az érintettek egyelőre nem kommentálták az ügyet, ahogy a szervezők és a kaliforniai eseményre kijutott Fallacy csapata sem adott ki hivatalos közleményt. Az e-sportos berkekben ismert Jake Lucky viszont azt állítja, hogy a Riot Games már vizsgálódik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)