Hirdetés

A világ legismertebb League of Legends-játékosa beperelte azokat, akik az anyukáját szidták

|

Faker és csapata, a T1 pert indított egy csoport ellen, akik kimondottan azzal foglalkoztak, hogy őt online zaklassák.

Hirdetés

2013 óta aktív a League of Legends egyik legismertebb, legtehetségesebb e-sportolója, Lee Sang-hyeok, avagy Faker, aki jelenleg a koreai T1 csapat mid lanereként játszik, aminek egyébként társtulajdonosa is. Ahogy az interneten senkit, úgy őt sem kerülik el a trollok, most azonban perrel igyekeznek elvenni a kedvüket. 

A T1 ügyvédei jelentették be, hogy pert indítottak azon meg nem nevezett személyek ellen, akik folytatólagosan zaklatták Fakert, mivel a játékos úgy érezte, súlyos büntetést érdemelnek.

Hirdetés

A jogi képviselők annak érdekében, hogy ne derüljön ki, pontosan kiket perelnek, csak nagy vonalakban mondták el, milyen kommentek váltották ki a lépésüket.

"Hogy mondjunk néhány példát, olyan rágalmakról van szó, amikkel Faker édesanyját célozták, illetve olyan rajzokról, amik kimondhatatlanul aljasak."

Faker hozzátette, úgy gondolja, egy játékosnak a karrierjére, teljesítményére vonatkozó objektív megállapításokat tűrnie kell, de az indokolatlan kritikát és a személyes támadásokat nem.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A szervezet korábban az edző Kim Ji-hwan, avagy Moment nevében is pert indított az őt verbálisan bántalmazók ellen. Ha bűnösnek ítélik a vádlottakat, 1 és 2 millió koreai won (kb. 297 ezer és 594 ezer forint) közti büntetést kell fizetniük, de az is előfordulhat, hogy börtönbe vonulnak - az ügyvédek a pénzbüntetésnél súlyosabbat szeretnének. Hozzátették, voltak egyének és közösségek, akik kérésre eltávolították a sértő posztokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)