Ezekre figyelj oda, ha gamer monitor vásárlását tervezed

|

Milyen panel legyen? Tényleg kell a 480 Hz-es képfrissítés? Mekkora felbontással érdemes számolni? Segítünk dönteni ezekben a kérdésekben.

A megfelelő gamer monitor kiválasztása mindig izgalmas feladat. A választék hatalmas, és egyszerű dolgunk lenne, ha pusztán képátló és felbontás alapján kellene döntenünk, de ha a lehető legjobbat akarjuk megtalálni, számos egyéb tulajdonságot, számadatot is figyelembe kell vennünk. A gyártók sokféle megoldást, technológiát kínálnak, különböző igényekhez és költségkeretekhez igazodva, és nem mindig könnyű megtalálni a legjobbat.

Azért nem is ez a világ legbonyolultabb feladata: segítünk, hogy el tudd dönteni, neked mire van szükséged.

Számít a külső, de nem úgy, ahogy elsőre gondolod

A legelső, sőt, inkább nulladik lépés, hogy meghatározd, mire szeretnéd használni a kijelzőt. Ha ugyanis PC-re kötnéd, más tulajdonságokat érdemes figyelembe venni, mint akkor, ha Xbox Series X vagy PlayStation 5 konzolt csatlakoztatnál hozzá. Hacsak nem rendelkezel valami csúcsgéppel, PC-sként túlzás a 4K-s megjelenítő, jobban járhatsz egy 1440p-ssel, aminek cserébe magasabb a frissítési frekvenciája (120 Hz tökéletesen megfelel, online játékokhoz max 165-240 Hz, ennél több csak nagyzolás) vagy esetleg egy széles, 21:9-es, 24:10-es vagy 32:9-es monitorral, amin ráadásul még dolgozni, böngészni is kényelmesebben tudsz. A konzolok viszont ezeket a képarányokat nem tudják kezelni, ellenben a 4K felbontást igen, de arra is figyelj, hogy HDMI 2.1 port legyen, VRR támogatással, így a 120 Hz-es frissítésről sem maradsz le.

Samsung Odyssey OLED G9
Samsung Odyssey OLED G9

Mire figyelj még?

ASUS ROG Swift OLED PG27AQDM
ASUS ROG Swift OLED PG27AQDM

Számos egyéb technológiával igyekeznek vásárlásra bátorítani a gyártók, melyek egy része tényleg hasznos, mások viszont csak azért vannak, hogy megkülönböztessék a termékeket a konkurensek hasonló ajánlataitól. Ha a fentieket figyelembe véve találtál olyat, ami neked szimpatikus, az árat és a kinézetet mérlegeld, és így már nagy eséllyel jól fogsz választani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)