Hirdetés

Komoly sakkvilágcsúcs dőlt meg: egy játékos közel 60 óráig játszott egyhuzamban

|

Tunde Onakoya a New York-i Time Square-en állította be a rekordot, miközben több ezer dollárt gyűjtött jótékonysági célokra.

Hirdetés

Míg tavaly decemberben megtudtuk és jól megjegyeztük, hogy mit is jelent a sakkban a GECI, majd nem sokkal később csak pislogtunk, hogy több mint 500 játékos közül egy nyolcéves lány, Bodhana Sivanandan nyerte a villámsakk Európa-bajnokságot, most egy egészen elképesztő rekorddöntésen hüledezhetünk.

A minap hivatalosan megdőlt a folytonos sakkozás világcsúcsa, amikor egy nigériai férfi, Tunde Onakoya több mint két napig játszott New York szívében, a Time Square-en, hajmeresztő 60 órán át. A nigériai sakkmester végig az amerikai sakkbajnok, Shawn Martinez ellen játszott, akivel óránként mindössze pár perc szünetet tartottak.

Hirdetés

A korábbi rekordot két norvég, Hallvard Haug Flatebø és Sjur Ferkingstad állította be 2018-ban, akik röpke 56 óra 9 percet játszottak egyhuzamban - ezt sikerült Onakoyának túlszárnyalnia.

A férfi egyébként a játék nagykövetének tekinthető Nigériában. A sakk népszerűsítése gyanánt több száz versenyt rendezett az évek során, majd 2018-ban megalapította a Chess in Slums Africa névre keresztelt, sakkoktatással foglalkozó civilszervezetet is.

A mostani rekordot jelentő sakkmaratonhoz kapcsolt jótékonysági gyűjtés célját egymillió dollárban határozta meg, amivel az afrikai gyermekek oktatását hivatott támogatni. Bár a kitűzött célt végül nem sikerült elérni, a közel 60 órás, jó hangulatú parti során több ezer dollárt sikerült összegyűjteni a nemes cél érdekében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)