Hirdetés

Ezt a 15, idén magyarul megjelenő társasjátékot várjuk a legjobban (jelenleg)

|

Sok bejelentésre számítunk még idén, de már most tudjuk, hogy ha ezek a társasok megérkeznek, biztosan az asztalra kerülnek.

Hirdetés

Homályrév: Az oroszlánfalka (Gloomhaven: Jaws of the Lion)

Kiadó: Gémklub

Várható megjelenés: 2022. Q1

Társasjátékok.com adatlap

A Homályrév: Az oroszlánfalka esetében jobbak a kilátások, ennek magyar változata az év első negyedében megérkezhet. A játék a Gloomhaven előzménye, egy új kampányt játszhatunk, melyben rejtélyes eltűnések után kell nyomoznunk. A tervezők célja az volt, hogy egy könnyebben tanulható, egyszerűbb szabályrendszerrel rendelkező társast alkossanak, ami a kevésbé hardcore játékosokat is könnyen bevezetheti a játék világába, és ezt sikerült teljesíteniük, miközben egy teljes értékű, terjedelmes kalandot állítottak össze. Teljes joggal áll a BGG összesített listájának hatodik helyén.

Hirdetés

Imperium: Classics

Kiadó: Gémklub

Várható megjelenés: 2022. Q1

Társasjátékok.com adatlap

A nemzetközileg is elismert, magyar származású játéktervező, Turczi Dávid Nigel Buckle-lel együtt hozta össze az Imperium: Classicsot, melyben ókori civilizációkat irányítva kell hódítanunk, fejlődnünk - azonban ha túl gyorsan haladunk, a társadalom összeomlik, ha túl lassan, riválisunk beelőz minket, a történelem pedig elfelejti, kik voltunk. A két játékosnak ügyesen kell menedzselnie mindent, hogy megtartsa az egyensúlyt.

A Mars (On Mars)

Kiadó: Delta Vision

Várható megjelenés: 2022. március

Társasjátékok.com adatlap

Ha netán még nem untatok rá a marsos témára, és szeretitek a nagyon összetett, aránylag hosszú játékokat, a Delta Vision kiadásában megjelenő A Mars tökéletes választás lehet számotokra. Miután az emberiség a nem túl távoli jövőben sikerrel landol a Marson, különböző vállalatok egymással versengve próbálnak meg önfenntartó kolóniát létrehozni, nekünk pedig ezt, valamint az ENSZ részlege, a DOME célját kell segítenünk. Sorra építünk bányákat, üzemeket, üvegházakat és menedékeket, melyek egymásra is hagyatkoznak: oxigén nélkül nincs élet, növény nélkül oxigén, víz nélkül növény, energia nélkül víz, bányászat nélkül energia, emberek nélkül bányászat. Ezt a körforgást kell biztosítanunk.

Root

Kiadó: Delta Vision

Várható megjelenés: 2022. június

Társasjátékok.com adatlap

Tapasztalt társasozóknak bizonyára ismerős a Root, mely angolul már itthon is elérhető volt egy ideje, de most eljött az idő, hogy megjelenjen a lokalizált változat, sőt, ezzel a lendülettel a Delta a Vízinépek kiegészítőt is elhozza nekünk. A játékban 2-4 játékos a vadon uralmáért küzdhet, de mindenki eltérő célokért harcol és más képességekkel bír, másképp kell játszania. Izgalmas aszimmetrikus wargame, ami annál jobb, minél többen játsszák.

Senjutsu

Kiadó: Reflexshop

Várható megjelenés: 2022.

Társasjátékok.com adatlap

A japán történelem, kultúra számos kiváló társasjátékot ihletett már (Felkelő Nap, Hanamikoji, Kanagawa, hogy csak néhányat említsünk), és nagy reményeink vannak a Senjutsu kapcsán is. Ebben 1-4, szamurájokat megtestesítő játékos egyedi paklit épít, melynek lapjaival támadhat, védekezhet, pihenhet vagy különleges mozdulatokat vethet be, illetve egyedi képességkártyákat használhat. Az első, akit 5 sebzés ér, elhullik. A gyönyörűen kidolgozott minifigurák miatt már eleve csábító.

The Witcher: Old World

Kiadó: Delta Vision

Várható megjelenés: 2022. Q3

Társasjátékok.com adatlap

Kickstarteren már sikert aratott, várhatóan 2022 júniusában megérkezhet a támogatókhoz, a harmadik negyedévben pedig a boltokba is a The Witcher: Old World, egy tartalmas, izgalmas játék 1-5 játékos részére. Ebben vajákokat alakíthatunk, akik jóval Geralt kora előtt küzdenek a világ rémségeivel egy-egy iskola növendékeiként. Küldetések, fontos morális döntések és harcok várnak rájuk, szörnyetegek mellett a többiekkel is küzdeniük kell.

Végzetek - Egy legendás kor sötét krónikái (Destinies)

Kiadó: Gémklub

Várható megjelenés: 2022. január

Társasjátékok.com adatlap

A Destinies egy nem túl bonyolult, történetközpontú, kompetitív társasjáték, amit egy okostelefonos alkalmazás segítségével játszhatunk 1-3 fővel. Folyamatosan fedezzük fel a világot, egyre többet tudhatunk meg a történésekről, és súlyos döntéseket kell hoznunk, melyek mindent megváltoztathatnak. Lehet, hogy néhányan kényelmetlennek találják majd a QR-kódok szkennelgetését, de a koncepció akkor is érdekes, meglátjuk hamarosan, mennyire működik.

Ezek tehát azok, amiket a legjobban várunk, az év során igyekszünk a lehető legtöbbet részletesen bemutatni nektek. Jönnek még egyéb érdekességek is, amiket most nem tettünk fel a listára, de ha megérkeznek, mindenképp foglalkozunk velük valamilyen formában. Addig is mondjátok el, ti mit vártok nagyon!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)