Hirdetés

A Valve reagált az Európai Bizottság kifogásaira

|

A szervezet betalálta a Valve-ot, amiért az régiókhoz köti a kulcsokat, a Steam mögött álló vállalat pedig nem hagyta szó nélkül a dolgot.

Hirdetés

Nem egyszerű Gabe Newell vállalatának az élete. Ha éppen nem az Epic Games halászik el előle olyan címeket, mint a Metro: Exodus és a Borderlands 3, akkor a felhasználók élnek vissza az értékelési rendszerrel vagy éppen a fejlesztők használják ki a kiskapukat. A minap azonban egy új helyről érkezett támadás: most az Európai Bizottság állt bele a Valve-be és öt nagy kiadóba, amiért azok régiókhoz kötik a játékok kulcsait, éppen ezért a szervezet változásokat követel. 

Hirdetés

A betalált cégek közül eddig egyedül a Valve reagált a Bizottság felvetésére, ők pedig úgy gondolják, hogy nem igazán vonatkozik rájuk a javaslat, főleg, mivel szerintük 2015-ben már eleget tettek ennek, amikor feloldották a régiókorlátozásokat azokban az országokban, ahol ez nem ütközött semmilyen probléma (például a helyi jogi követelmények vagy a földrajzi határok miatt): 

"A régiós zár csupán néhány játékra vonatkozik. A Steamen található játékok nagyjából 3%-a tartozik a vitatott régiós zárolás alá (és ezek egyike sem saját kiadású cím). A Valve úgy véli, hogy az EC platform szolgáltatóval szembeni felelősségének ilyen körülmények között történő kiterjesztését nem támogatja az alkalmazandó jog."

Sőt, a Valve azt is belengette, hogy a régiók zárolásának teljes megszűnése azt is jelentheti, hogy kiadók növelhetik az árakat a kevésbé gazdag régiókban, hogy elkerüljék az árkülönbözeteket. Érdemes tudni hozzá, hogy az Európai Bizottság kifogásai egyelőre csak előzetes megállapítások, még nem vonnak maguk után jogi szankciókat. Azonban ha a trösztellenes törvényeket megsértik, akkor a bizottság arra kényszerítheti a kiadókat, hogy éves forgalmuknak legfeljebb tíz százalékát fizessék ki büntetésként. Tekintve, hogy az egyik "vádlott" a hatalmas forgalmat lebonyolító Valve, nem meglepő, hogy a vállalat a lehető leghamarabb próbálja felmenteni magát. Kíváncsian várjuk, hogy ez meghatja-e a szervezetet. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)