Hirdetés

A Ubisoft vezetője szerint a streamelhető játékoké a jövő

|

Yves Guillemot úgy gondolja, tíz éven belül akár több milliárd játékoshoz is eljuthatnak majd úgy a játékok, hogy nem a hardver, hanem csak az internetkapcsolat számít.

Hirdetés

Évek óta próbálkoznak már különböző cégek azzal, hogy a videós szolgáltatásokhoz hasonlóan játékokat is streamelhessünk, hiszen hatalmas előny lenne, ha mindenki meg tudná kerülni a különféle hardveres követelményeket egy stabil internetkapcsolattal. Sajnos egyelőre egyik kísérlet sem hódította meg a világot, azonban a Ubisoft vezérigazgatója még ennek ellenére is biztos abban, hogy előbb-utóbb sikerülni fog.

Hirdetés

Yves Guillemot korábban már beszélt arról, hogy szerinte a következő konzolgeneráció lehet az utolsó, egy YouTube-os kérdezz-felelek során pedig kitartott az álláspontja mellett:

"Arról álmodunk, hogy ezzel a technológiával játszhatunk majd minden tévén, mobiltelefonon és táblagépen és a brandjeink akár két és fél milliárd játékost is elérhetnek majd a következő öt éven belül. Nagyon lelkesít minket ez a lehetőség, valamint az, hogy olyan infrastruktúrát építhetünk ki, amilyet korábban még soha."

Lehet valami abban, amit Guillemot mond, hiszen az idei E3-on már az Electronic Arts is beszámolt a saját készülő szolgáltatásáról, szóval valószínűleg egyre több nagyobb cég lát majd fantáziát ebben, ahogy kiforr a technológia. Emellett ott az Nvidia GeForce Now, amivel jó internetkapcsolat esetén minimális laggal, Ultra minőségben játszhatunk akár egy Macbookon is.

Ti mit gondoltok erről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)