Hirdetés

Feltűnően sokan akarnak doktorosdit játszani

|

Egyetlen újoncként a Two Point Hospital tudta magát beverekedni az első 10-be a brit boltokban a héten, ráadásul kapásból ezüstérmes lett.

Hirdetés

Csak azért, mert kevés olyan játék jelenik meg mostanság, ami tömegeket csábítana az üzletekbe, még nincs ok arra, hogy változatlan maradjon a brit játékeladási toplista összetétele. Mindazonáltal az egyetlen tényleges meglepetést a Two Point Hospital konzolos kiadása szolgáltatta, amire valamiért nagyon rákaptak a vásárlók. Miközben egy pillanatig sem vitatjuk kiválóságát - olvassátok csak el bátran a PC-s Two Point Hospital tesztet -, nem hagy nyugodni bennünket a gyanú, hogy a koronavírus is szerepet játszik a váratlanul intenzív érdeklődésben. Nem ez az első, egészségügyi témájú alkotás, ami slágerré tudott válni az elmúlt hetekben.

Hirdetés

Az 1997-ben az élen debütált Theme Hospital szellemi örökösét leginkább PlayStation 4-re (55%) keresték, de Switchre (34%) is sokkal többen választották, mint ahányan Xbox One-ra (12%). Az első helytől az a Call of Duty: Modern Warfare ütötte el, amelyik múlt heti szerepléséhez képest 30 százalékot erősödött. A hét másik újdonsága, a Rune Factory 4 Special első nekifutásra a 17. pozíciót tudta csak megkaparintani, és viszonylag kevés rá az esély, hogy javítson helyzetén.

Máris búcsúzott a Top 40-ből a Vanquish és Bayonetta kettősét tartalmazó csomag, de a Hunt: Showdown is nagyot gyengült egy hét alatt. Miután 46 százalékkal kevesebb fogyott belőle, 11 pozíciót veszítve egészen a 40. helyig zuhant. Ellenben visszakapaszkodott az élvonalba a mostanában rendszeresen leakciózott The Division 2, agyogy a Crash Bandicoot N.Sane Trilogy és a Crash Bandicoot Racing Nitro-Fueled is képes volt hasonló mutatványra. A Team Sonic Racingnek nem sikerült a bravúr, de 12. pozíciója jól mutatja, hogy a britek két pofára zabálják a kart témájú versenyjátékokat (lásd még a Mario Kart 8. Deluxe 6. helyét).

Komoly csalódás viszont a Dreams gyengélkedése, úgy fest a helyzet, hogy a PS4 játéknak álcázott fejlesztőszoftvere legfeljebb szakmai sikereket mondhat a magáénak, mert eladási csúcsokat aligha fog megdönteni a közeljövőben. A megjelenése utáni második héten 33 százalékkal csökkent a kereslet iránta, így visszacsúszott a 19. helyre.

1. Call of Duty: Modern Warfare
2. Two Point Hospital
3. FIFA 20
4. Grand Theft Auto 5
5. Minecraft (Switch)
6. Mario Kart 8 Deluxe
7. Tom Clancy's The Division 2
8. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
9. Star Wars Jedi: Fallen Order
10. Crash Team Racing Nitro-Fueled

Ti vettetek valamit az elmúlt héten?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)