Hirdetés

Több millió dolláros bónuszt kapnak a CD Projekt RED vezetői

|

A Cyberpunk 2077 még a botrányos rajt ellenére is jól tejelt, a jutalom nagy része a megjelenést siettető vezetőségnél landol.

Hirdetés

A tavalyi év, de talán egyben minden idők egyik legjobban várt játéka is volt a Cyberpunk 2077, amivel kapcsolatban nem csak a hangzatos ígéretekkel tömött markerting, de a CD Projekt RED korábbi kasszasikere, a The Witcher 3 is nagyban fokozta a felhajtást.

A decemberben piacra dobott játék viszont még az AAA címek átlagos készültségi szintjétől is igen messze volt, amiből akkora botrány dagadt, hogy a mainstream sajtó is a lengyel stúdió bukásáról cikkezett. A mennyekből alázuhanó CD Projekt RED renoméja aztán tovább erodálódott, amikor a túlórákkal hajszolt alkalmazottak a vezérigazgató korábbi bocsánatkérését megcáfolva kipakoltak, hogy a vezetőség igenis tisztában volt a játék félkész állapotával, de mégsem húzta be  a vészféket.

Hirdetés

Ilyen előzmények tükrében sokan találhatják most vérlázítónak a hírt, hogy a CD Projektnél hatalmas bónuszokat osztanak ki a pénzügyileg rendkívül sikeres tavalyi év után, amibe a Cyberpunk 2077 is jócskán besegített, hiszen a kezdeti hype hatására már az első 10 napon 13 millió példány fogyott belőle.

Elsőként a Bloomberg közölte, hogy a lengyel stúdió két vezetője, Marcin Iwiński és Adam Kiciński nagyjából 6,3 millió dollárnak megfelelő złotyt zsebelhetnek be, míg az igazgató és igazgatótanácsi tag Adam Badowksi 4,2 millió dollárnyi bónusszal lesz gazdagabb. A helyzetet azonban valamelyest árnyalja, hogy összesen 865 alkalmazott is részesül különböző mértékű jutalmakban, a CD Projekt szabályzata szerint ugyanis a dolgozókat illeti az éves profit 20%-a.

Az elosztás viszont közel sem egyenletes: a 865 alkalmazott markát összesen 29,8 millió dollár üti, míg az igazgatótanács öt tagja együtt 28 millió dollárral lesz gazdagabb. A Bloomberg kifaggatott néhány alacsonyabb beosztású dolgozót a nekik juttatott pénzől, akik elmondták, hogy átlagosan 5-9000 dollárt várnak, a magasabb pozícióban lévők pedig 20 000 dollárt megközelítő összegre számítanak.

A Bloomberg értesülései szerint a befektetőknek tartott múlt heti konferenciahíváson elhangzott az igazgatótanácsnak címzett kérdés, hogy vajon helyes-e ekkora bónuszokat kiosztani a botrányos rajt fényében, de Kiciński megvédte a több millió dolláros jutalmakat:

"Kiérdemeltük ezt a pénzt és természetesen a cég is kiérdemelte, de a több nyereség több bónusszal jár. Nos hát, eredményesek vagyunk és jutalmat kapunk, hiszen ez áll a szerződésünkben." - mondta a vezető.

Mit gondoltok erről?

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)