Hirdetés

Szélnek ereszti a Star Wars: A klónok háborúja alkotóit a Disney

|

A költségcsökkentés áldozata lett a legendás stúdió.

Hirdetés

Az eredetileg 2008-tól 2014-ig futó, majd 2020-ban egy utolsó utáni évadra is visszatérő Star Wars: The Clone Warst, avagy A klónok háborúját sokan az egyik legjobban sikerült produkciónak tartják a Csillagok háborúja-univerzumban, amely sikerrel bővítette tovább a mozikban látott előzménytrilógia történetét. A jelek szerint azonban még az évek során legendássá vált animációs sorozat sem menthette meg az alkotóit attól, hogy áldozatul essenek a pénzügyi gondokkal küzdő Disney költségcsökkentő úthengerének.

A szórakoztatóipari óriás ugyanis úgy döntött, hogy szélnek ereszti a Lucasfilm Animation szingapúri csapatát, akik a The Clone Warst készítették. A ComicBook beszámolója szerint a Disney egy közleményt adott ki az ügyben, amelyben az áll, hogy a vállalat

"mérlegeli a globális lábnyomát, és az egész iparágat érintő gazdasági tényezők miatt leállítja a szingapúri stúdióját."

Hirdetés

A bezárás következtében a csapat mind a 300 alkalmazottja elveszíti az állását. Az érintettek egy része lehetőséget kap, hogy egy másik Industrial Light & Magic-stúdiónál folytassa a munkát, a vezetés pedig egy állásbörzével is segíti a kirúgott alkalmazottak továbblépését. A Lucasfilm alá tartozó Industrial Light & Magicnek vannak stúdiói többek között San Franciscóban, Vancouverben, Londonban, Sydney-ben és Mumbaiban is, szóval ha minden jól megy, lesz helye a szakembereknek. Az ügyben megszólalt a szingapúri Gazdaságfejlesztési Tanács és az Infokommunikációs Médiafejlesztési Hatóság is, amelyek közös közleménye szerint az ex-Lucasfilmesek tudása iránt hatalmas a kereslet a piacon.

Fontos kiemelni azt is, hogy a szingapúri iroda bezárása nem jelenti a Lucasfilm Animation végét, hiszen ez csak az egyik (bár kétségtelenül ikonikus) stúdiójuk volt. A jelenleg is futó Star Wars animációs sorozatok, így a Star Wars: The Bad Batch, a Tales of the Jedi és a Star Wars: Young Jedi Adventures új évadainak munkálatai az eredeti tervek szerint zajlanak továbbra is.

A pandémia éveit jellemző pörgés után a Disney tévés üzletága mostanság a bevételek csökkenésével küzd, amit a hónapok óta tartó hollywoodi színész- és írósztrájk is tetéz. A veszteségek egyik motorja a rengeteg pénzt felemésztő Disney+ streamingplatform, amit még a tetemes befektetés ellenére is egyre több előfizető hagy ott. Ezt ellensúlyozandó az üzemeltető nemrég bejelentette, hogy a Netflixhez hasonlóan lesújt a jelszómegosztókra, és hogy Európában is bevezeti a reklámokra épülő csomagját.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)