Hirdetés

Sosem nyitott még konzol olyan erősen a tengerentúlon, mint a PlayStation 5

|

Több tekintetben is rekordot döntött a Sony friss masinája.

Hirdetés

Múlt hónapban megérkeztek a vadonatúj konzolok, és ugyan sokan lecsúsztak a Sony és a Microsoft masináiról a készlethiány miatt, azért így is rengeteg játékos szerezte be magának valamelyik új generációs gépet. Az NPD Group pedig nemrég meg is hozta az Egyesült Államokra vonatkozó eladási adatokat.

A fogyasztók csak novemberben 1,4 milliárd dollárt költöttek új videojátékos hardverre az Egyesült Államokban, ami így bizony rekordösszegnek számít, és 58%-kal múlja felül az egy évvel ezelőtti eredményt. Értelemszerűen az új generációs konzolok megjelenése hajtotta ezt a növekedést, és a hardverekre fordított pénzösszeg már elérte a 4 milliárdot idén, ez pedig 34%-kal haladja meg az egy évvel ezelőttit.

Hirdetés

Habár valószínűleg a Sony és a Microsoft gépeiből is több talált volna gazdára, ha nem akadozik az üzletek ellátása, de így novemberben a PlayStation 5 volt a legjobban fogyó új generációs gép. Sőt, a japánok masinája eladott példányszámban és a bevételek tekintetében is az eddigi legjobb nyitóhónapot produkálta a videojátékos platformok között az USA-ban, ezzel pedig simán lehagyta az előző, a PlayStation 4 által beállított rekordot. Egyébként a DualSense kontroller is az USA történelmének legjobb nyitóhónapját tudhatja magáénak a gamepadek között, eladott példányszámban és bevételben is. Érdemes szót ejteni még a Nintendo Switch-ről is, ami novemberben is a legjobban fogyó konzol volt a tengerentúlon, és bizony már 24 hónapja tartja ezt a pozíciót, ami egészen elképesztő teljesítmény.

Szoftverek terén is 32%-os növekedést regisztráltak az előző évi adatokhoz képest, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy sok nagy kaliberű játék jelent meg novemberben. Az USA-ban a Call of Duty: Black Ops Cold War volt a legkelendőbb a hónapban, második helyen az Assassin's Creed Valhalla végzett, a bronzérmes pedig a Marvel's Spider-Man: Miles Morales lett.

Ti vásároltatok valamilyen új konzolt vagy játékot az előző hónapban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)