Hirdetés

A SEGA és a Creative Assembly megvette az egykori Crytek Black Sea-t

|

Habár a Crytek már nem tudja fenntartani a bolgár stúdióját, szerencsére akadt olyan kiadó, akik nem hagyja kárba veszni a csapat tehetségét.

Hirdetés

A Crytek nemrég több stúdióját is bezáratta, többek között olyanokat is, akik ígéretes játékokon dolgoztak. Viszont szerencsére úgy tűnik, hogy azért nincs minden veszve az érintett csapatok számára, hiszen a világ többi nagyobb kiadója még simán felkarolhatja őket, mint ahogy az most az egykori bolgár stúdióval is történt.

A SEGA és a leginkább stratégiai játékairól ismert Creative Assembly bejelentették, hogy új stúdiót alapítottak Creative Assembly Sofia néven, ami ugye gyakorlatilag az egykori Crytek Black Sea 60 fős csapatából áll. Hozzájuk köthető az Arena of Fate, a 2000-es években a Knights of Honor és a WorldShift RTS-ek is.

Tim Heaton, a stúdió igazgatója szerint ez a cég globális terjeszkedésére irányuló törekvések logikus folytatása:

"Harminc évnyi tapasztalat és egy seregnyi sikerjáték után egyértelműen elmondható, hogy a Creative Assembly ékes bizonyítéka annak, hogy az Egyesült Királyságnak igenis van esélye a globális játékpiacon."

Abszolút nem légből kapott ez a kijelentés, hiszen az utóbbi években valóban igen komolyan terjeszkedett az egykor szinte kizárólag stratégiai játékokkal foglalkozó cég: amellett, hogy olyan franchise-okkal dolgozhattak, mint a Warhammer vagy a Halo, egy számukra idegen műfajban is bizonyították a rátermettségüket, mikor kiadták az Alien: Isolationt.

A cég szerint a Crytek Black Sea tagjaiból álló új stúdiója hihetetlen nagy segítség lesz a Creative Assembly számára, mi pedig alig várjuk, hogy megnézhessük az újdonságokat, amikkel készülnek. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)