Hirdetés

Hivatalosan is életciklusának utolsó szakaszába lépett a PlayStation 4

|

A Sony ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy a japánok már látják a PS4 konzol diadalmenetének végét.

Hirdetés

Teljesen egyértelmű, hogy bármennyire is remek konzol a PS4, sikerszériája azért nem tarthat örökké. Ezt látják már a Sony illetékesei is, most például John Tsuyoshi Kodera, a cég ügyvezető igazgatója jelentette ki, hogy beléptünk a konzol életciklusának legutolsó szakaszába. 

Hirdetés

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy elkezdenek majd csökkenni a PS4 konzolok eladási mutatói. Persze ennek nem lesz azonnali következménye, hogy már holnap leállnak a gyártósorok. Mivel a Sony egyre kevesebb pénzt fog keresni a konzoleladásokon, Kodera szerint mindössze annyit kell tenniük, hogy kicsit összébb húzzák a nadrágszíjat, illetve még az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fektetnek az exkluzív címek fejlesztésére. Ezeknek a játékoknak az eladásával próbálják majd pótolni a konzolfronton táguló bevételi űrt. Erre minden esélyük megvan, hiszen többek között olyan játékaik készülnek jelenleg is, mint a Spider-Man, a Days Gone, vagy épp a The Last of Us Part 2.

Még így is kevesebb bevételre számítanak a következő pár évben, mint amit jelenleg képes volt produkálni a cég, ezek az ínséges esztendők pedig Kodera szerint a 2021-ben befejeződő pénzügyi évig tarthatnak. Nem szabad ebből azonnal arra következtetni, hogy akkor most kiderült, 2021-ben érkezik a PS5, hiszen kezdetben biztosan veszteségesen fogják majd árulni az új konzolt, így az simán megjelenhet már akár 2020-ban is. 

Kodera arról is beszélt, hogy videostreaming szolgáltatásuk, a PlayStation Vue egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és nem volt képes felvenni a versenyt a nagy vetélytársakkal. ForwardWorks nevezetű mobilcégük problémáiról is szót ejtett a vezető, illetve az is kiderült, hogy a PSVR-tól is többet vártak. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)