Hirdetés

Erősen indított a Nintendo Switch, az új Zelda a legjobban fogyó nyitócím

|

Lehet mondani sok kifogást a Nintendo Switch kapcsán, de a piac nagyon jól fogadta. Az amerikai megjelenés még az elvárásokat is túlszárnyalta.

Hirdetés

A Nintendo of America főnöke, Reggie Fils-Aime nagy örömmel tudatta a New York Times újságíróival, hogy a Switchből több fogyott pénteken és szombaton Amerikában, mint bármelyik másik Nintendo konzolból az első két napon.

Egyelőre számokat nem kaptunk az amerikai piacról, de azt már tudjuk, hogy 80 000 darab kelt el a Switchből az Egyesül Királyságban. Ez pont a kétszerese annak, amit a Wii U produkált ott az első héten, és 10 ezerrel több, mint amit az Xbox 360 összehozott ugyanezen időszak alatt, de a nagyobb konzolok árnyékában sem rossz eredmény.

Reggie azt is elárulta, hogy a The Legend of Zelda: Breath of the Wild lett a legjobban teljesítő, külön megvásárolható nyitócím a cég történetében. Ezzel olyan címeket körözött le, mint például a Nintendo 64-es Super Mario volt, ami azért nem kis eredmény.

Mindent összevetve a Nintendo Switch nagyon szép startot produkált. Remélhetőleg a számok csak növekedni fognak a jövőben, és több AAA fejlesztő is felfigyel a gépben rejlő lehetőségekre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)