Hirdetés

Nagyon sokat kell még várni az új The Witcher-játékokra és a Cyberpunk 2077 folytatására

|

Legalábbis erre lehet következtetni abból, jelenleg hogy állnak a CDPR új projektjei.

Hirdetés

CD Projekt Red nemrég közzétette a 2023-as pénzügyi évre vonatkozó beszámolóját, ebben pedig akadtak sokkal fontosabb információk is annál, hogy a lengyel stúdió egészen jó évet tudhat a háta mögött anyagi szempontból. Ehhez egyébként nagyban hozzájárul a Phantom Liberty DLC megjelenése is, amiből 5 milliót sikerült eladni, maga Cyberpunk 2077 pedig 20 milliós eladás fölött jár, míg a The Witcher széria összesítésben átlépte a 75 milliót. 

Valószínűleg a CDPR-rajongóit mindezeknél jobban érdekli azonban az, hogy mikre, és főleg mikor számíthatunk a jövőben ettől a csapattól. A helyzet pedig az, hogy a rajongótábornak a jelek szerint elég masszívan kell majd gyakorolnia a türelem nemes erényét. A The Witcher következő része, a Polaris kódnéven készülő kvázi negyedik epizód ugyanis jelenleg még mindig a "pre-production" szakasznál jár, a tényleges fejlesztés idén fog csak elkezdődni. 

Hirdetés

Ugyanez a helyzet a The Molasses Flood által fejlesztett, Sirius kódnéven készülő játékkal is, ami ugyancsak egy The Witcher spin-off lesz. Még távolabb vannak a megjelenéstől azok a projektek, amik egyelőre nem léptek túl a koncepciós szakaszon, vagyis még csak a tervezgetésnél, ötletelésnél járnak az alkotók. Ilyen például az első The Witcher játék remake-je, amiért a Fool's Theory csapata felel majd, valamint az Orion kódnéven futó új Cyberpunk 2077-játék - utóbbi nyilván maga a CD Projekt Red fog dolgozni. 

Nem szabad továbbá elfeledkezni a Hadar kódnevű új IP-ről sem, ahol egyelőre még magát az IP-t csiszolgatják, szóval ez van a lehető legtávolabb a tényleges megjelenéstől.

Mindezeken felül kiderült továbbá az is, hogy a CDPR összesen 627 fejlesztője közül milyen arányban dolgoznak a szakemberek az egyes tervezett játékokon.

Nincs mit tenni, ezek még nagyon távoli megjelenések, szóval malmozunk tovább.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)