Hirdetés

Könnyen lehet, hogy a Resident Evil Village sem lesz olcsó mulatság

|

Kiderülhetett a következő Resident Evil játék, vagyis a nyolcadik, Village alcímet kapó epizód PlayStation 5-ös ára, és ahogy sejteni lehetett, vastagabban fogott az a bizonyos ceruza.

Hirdetés

A Resident Evil Village ugyan csak valamikor 2021 folyamán fog megjelenni PC-re, illetve PlayStation 5 és Xbox Series X|S konzolokra, de a Play-Asia oldalán már most felbukkant a Capcom játékának PS5-ös kiadása. Itt a PlayStation 5-ös változat ára egészen pontosan 69,99 dollár, míg a PS4-es verzió 59,99 dollárba kerül - nem szabad elfelejteni, hogy a dollárban megjelölt árak nem tartalmazzák az áfát. Úgy tűnik tehát, hogy a next-gen drágulás a Resident Evil Village-et is utolérte.

Ha pedig a következő Resident Evil ára 70 dollár lesz, akkor mi 80 eurós árazásra számíthatunk - Európában ugyebár az ár már az adókat is tartalmazza, nálunk is benne van a 27%-os áfa a 30 ezer forintos PS5-ös árakban. 

Hirdetés

Nagyon fontos megjegyezni, hogy bár a Play-Asia oldalán ott virít a PS4-es és a PS5-ös ár, magát a játékot a Capcom továbbra sem jelentette be jelenlegi generációs konzolokra, egyelőre csak arról volt szó, hogy próbálkoznak a dologgal, de könnyen lehet, hogy a PS4 és az Xbox One kevés lesz ehhez a játékhoz. Simán elképzelhető, hogy a Play-Asia csak placeholder árakat pakolt ki, de mindettől függetlenül szépen lassan azért érdemes belenyugodni, drágább lesz a játék a novemberben startoló konzolgeneráción. 

Kérdés persze, hogy mennyire volt drága eddig, vagy netán még korábban. Tavaly Stöki egy külön cikket írt arról, mennyibe kerülnének a régi játékok, ha az inflációt is hozzácsapjuk az árukhoz. Kis matek után pedig könnyen kiderül, hogy a például bár 1996-ban "csak" 7992 forintba került a Broken Sword, ez mai értéken 32 913 forintot jelent - illetve azóta többet, hiszen azóta is serényen dolgozott az infláció, az említett cikkben szereplő inflációval megtoldott árak pedig annak írásának pillanatában voltak aktuálisak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)