Hirdetés

Élesedett a kínai Steam, de csak 53 játék van rajta

|

Nem a szegényes felhozatal az egyetlen korlátozás, amivel a kínai Steam felhasználóinak szembe kell nézniük.

Hirdetés

Drasztikusan megvágott tartalommal, de most tényleg elindult a Steam kínai verziója. A Valve platformjának kínai változatában egyelőre csak és kizárólag 53 olyan játék érhető el, amelyeket előzetesen jóváhagyott a kínai kormány. 

Egyáltalán nem könnyű egyébként ilyen jóváhagyást szerezni, egy hosszadalmas és bonyolult procedúrán kell minden címnek végigmennie ahhoz, hogy a kínai hatáságok áldásukat adják annak megjelenésére. Nem is sikerült eddig sok játéknak összehoznia ezt a jelek szerint: 21131 játékból és DLC-ből mindösszesen az előbb említett 53 szerencsés került be a kínálatba.

Hirdetés

Egyelőre nem teljesen világos, mi értelme van használni a kínai klienst, ugyanis abból nemcsak fontos címek hiányoznak, hanem gyakorlatilag a létező összes közösségi funkció is. A Steam China és a "sima" Steam ráadásul egy közös rendszert használ a felhasználói profilok tekintetében, magyarul ha valaki megvesz egy játékot a kínai kliensben, akkor később a "sima" verzióban is futtathatja azt bármiféle gond nélkül. 

Furcsa kivételt képeznek a közösségi funkciót alól a felhasználó értékelések, amelyek a kínai Steamben is elérhetőek, ráadásul a nemzetközi és a kínai változat egyszerre kezeli az értékeléseket, ugyanazok a review-k jelennek meg mindkét kliensben. 

Jelenleg Kínában simán használható a Steam nemzetközi változata is, de benne van a pakliban, hogy ez valamikor később a jövőben majd elérhetetlenné válik (nyilván kormányzati nyomásra), ebben az esetben pedig a kínai játékosoknak nem maradna más lehetőségük, mint a most elindított, durván lecsupaszított Steam Chinát használni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)