Hirdetés

Kiderült, hogy mikortól lehet újra megvásárolni a Final Fantasy XIV-et

|

De más jó hírrel is tudott szolgálni az egyre népszerűbb MMORPG rendezője.

Hirdetés

Meglehetősen ritkán fordul elő, hogy egy játék értékesítését azért kell felfüggeszteni, mert túl nagy a kereslet iránta. A megjelenésekor szinte azonnal elhasaló, majd alapos átdolgozást követően a videojátékok történetének egyik legnagyobb visszatérést bemutató Final Fantasy XIV-gyel azonban pontosan ez történt.

A már egyébként is tekintélyes felhasználóbázissal rendelkező MMORPG az elmúlt évben jelentős számú WoW-os játékos legfőbb turistacélpontjává, sőt nem egy esetben második otthonává vált. Ám mivel a szervereket - főként alkatrészhiány miatt - nem tudta a Square Enix olyan ütemben bővíteni, amit a létszámnövekedés megkívánt volna, a fent említett drasztikus lépésre kényszerült.

Hirdetés

Szerencsére már nem tart sokáig a kényszerszünet, Naoki Yoshida, aki a minap épp arra kérte a legutóbbi kiegészítő, az Endwalker mindössze két hetes csúszása miatt felháborodó játékosokat, hogy próbálják civilizált módon kifejezni nemtetszésüket, végre bejelentette, hogy január 25-től digitális formában ismételten megvásárolható lesz az alapjáték.

Ugyanazon a napon egy új adatközpont kezdi meg a működését az óceániai régióban, minek következtében január 26-tól újfent lehetségessé válik hogy egyik világból egy másikba költözzünk. Utazni viszont egyazon adatközpont különböző világai között csak egy majdani patch élesedése után lehet majd.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Yoshida ígérete szerint a Square Enix 2022 és 2023 folyamán is mindent megtesz majd az infrastruktúra megerősítése érdekében. Észak-Amerikában, Japánban és ami nekünk a legfontosabb, Európában is új adatközpontok fognak munkába állni, nálunk és a kiadó hazájában már idén júliusban, az Atlanti-óceán túloldalán pedig augusztusban.

Értelemszerűen a tartalomgyártás továbbra is kiemelt prioritás marad, hiszen nem elég a szerverkapacitást bővíteni, hogy több játékost tudjanak fogadni, egyúttal okot is kell adni arra, hogy sokáig maradjanak. A jövőbeli tartalmakról február végén fog mesélni a csapat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)