Hirdetés

Ki hitte volna: bezár a The Day Before fejlesztőcsapata, mert óriási adósságokba verték magukat

|

Minden pénz, ami a The Day Before eladásaiból befolyik, arra lesz fordítva, hogy kifizessék a tartozásaikat.

Hirdetés

Most már biztos, hogy a The Day Before nem fog úgy feltámadni, mint a No Man's Sky vagy más, rosszul induló, de később egészen élvezhetővé varázsolt játékok. A Fntastic a mai nap folyamán bejelentette, hogy bezár, mert anyagi csődbe vitte őket a játék elkészítése.

Majdnem biztosan per is vár rájuk azok után, hogy nem egészen négy nap telt el a megjelenés óta, és bátran 38,99 euróra árazták a bevallottan félkész, de az ígérttől merőben eltérő, gyakorlatilag alig működő játékot. Nehéz lesz beadni, hogy a körülmények áldozatai, és nem akartak senkit megvezetni.

A közlemény azzal kezdődik, hogy bevallják, elfogyott a pénz, nem tudják folytatni a fejlesztést, és minden bevétel, ami az eladásokból befolyik, a partnerek kifizetésére megy.

"Minden energiánkat, erőforrásunkat, emberóránkat arra fordítottuk, hogy elkészítsük a The Day Before-t, ami az első hatalmas játékunk lett volna. Nagyon szerettünk volna patcheket kiadni, hogy így megmutassuk, milyen lehetett volna a játék, de sajnálatos módon nincs pénzünk arra, hogy folytassuk a munkát."

Hirdetés

Hozzátették az alábbi mondatot is, hogy akinek még csak félig nyílt ki a bicska a zsebében, most teljesen kinyíljon:

"Fontos megjegyezni, hogy a fejlesztés során a közönségtől nem fogadtunk el pénzt, nem volt előrendelés vagy közösségi támogatás. Fáradhatatlanul dolgoztunk öt éven át, vérünket, verejtékünket és könnyeinket a játékba ölve."

Kedvesen elnézést kértek, hogy csalódást okoztak, ők mindent megtettek, de elszámolták magukat. Hálásak azért minden támogatásért.

A The Day Before egyelőre elérhető marad, ahogy a Propnight is, a szerverek működnek, de nem tudják, meddig. Javasoljuk, hogy egyiket se vegye meg senki, bárhol jobb helye van az ezekre szánt összegnek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)