Hirdetés

Karnyújtásnyira lehet a megállapodás Kojima és az Xbox között

|

Újabb forrás erősítette meg a korábbi értesüléseket, amelyek arra utalnak, hogy a Death Stranding atyja legközelebb az Xboxnak fejleszt játékot.

Hirdetés

Több izgalmas pletyka is keringett az elmúlt hónapokban az Xbox terveivel kapcsolatban a lehetséges felvásárlásoktól az AAA kategóriást 3rd party fejlesztőkkel kötött exkluzív megállapodásokon át egészen Hideo Kojima titokzatos projektjéig. 

Noha idén még nem jelentett be új felvásárlást a Microsoft, Phil Spencer a minap egy interjúban megerősítette, hogy a további akvizíciók az üzleti terv részét képezik, valamint a szőrmentén kiszivárogtatott készülő játékok közül az egyiket már hivatalosan is leleplezték (ez az Avalanche-féle Contraband), azaz ismét bebizonyosodott, hogy ok nélkül nem szokott zörögni a haraszt.

Hirdetés

Most pedig épp Kojima és az Xbox állítólagos közös játéka kapcsán fújja nagyon a szél, olyannyira, hogy a Venturebeat már azt is tudni véli, hogy a felek időközben szándéknyilatkozatot írtak alá. Ez utóbbi nem egyenértékű egy szerződéssel, mindössze annyit jelent, hogy az Xbox Game Studios és a Kojima Productions is elkötelezte magát a megállapodás részleteinek kidolgozása mellett.

Ha minden igaz, a Portalt is tervező Kim Swiftet épp azért igazolta le az XGS, hogy segítsen valóra váltani Kojima felhőtechnológiára épülő álmát. Ezt a projektet (mely az eddig napvilágra került értesülések alapján epizodikus formátumú horror) eredetileg a Stadia karolta fel, még mielőtt a Google saját játékfejlesztő és -kiadó részlegének felszámolása mellett döntött, és egyúttal beverte az utolsó szöget az amúgy is gyengélkedő platform koporsójába.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Természetesen az sem kizárható, hogy amennyiben tényleg létrejön a megállapodás, és gyümölcsöt is hoz (értsd: nem kaszálják el félúton), akkor valami mást kapunk ahelyett, ami Stadia-exkluzívként érkezett volna.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)