Hirdetés

Kapós a Codemasters, az EA is meg akarja venni

|

Mikor már mindenki elkönyvelte, hogy a Rockstar Games és a 2K Games fölött bábáskodó Take-Two lesz a DiRT széria fejlesztőinek gazdája, megjelent a színen egy újabb kérő.

Hirdetés

Dörzsölhetik a tenyerüket örömükben a Codemasters jelenlegi tulajdonosai, ugyanis a Sky News értesülései szerint az Electronic Arts kész túllicitálni a Take-Two 725 millió fontos ajánlatát. És mivel utóbbi csupán a vételi szándékát jelentette be, az üzlet még nem köttetett meg, a hatóságok jóváhagyása is hiányzik, semmi akadálya annak, hogy az EA elhappolja riválisa elől a zsákmányt.

Már csak azért sem, mert a már-már nevetségesen abszurd mennyiségben fogyó GTA V, és a többi siker (Red Dead Redemption, BioShock, Borderlands, XCOM, Civilization, NBA2K stb.) ellenére is az a helyzet, hogy a Take-Two piaci tőkekapitalizációja csupán fele a bevétele túlnyomó részét évente megújuló sportjátékokból és licencelt adaptációkból szerző Electronic Artsnak. Utóbbié kevés híján 40 milliárd dollár.

Hirdetés

Adódik a kérdés, hogy melyik fél mihez kezdene a Codemasters stúdióival a felvásárlást követően. Egyrészt minden bizonnyal továbbfejik a DiRT és a GRID szériákat, évről-évre leszállítják az aktuális F1-játékot, másfelől viszont saját parlagon heverő (Midnight Club - Take-Two) vagy látványosan gyengélkedő (Need for Speed - EA) franchise-aik feltámasztására illetve megerősítésére is felhasználhatják mindazt a rutint, amit az autós játékokra specializálódott kiadó- és fejlesztővállalat az elmúlt évtizedekben felhalmozott.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)