Hirdetés

Ilyen se volt még: a Sony boltjának eladási toplistáján most több a microsoftos játék, mint a saját

|

Az Activision-Blizzard és a Bethesda birtoklása hatalmas előny a redmondiak számára.

Hirdetés

Bár mindannyian gamernek valljuk magunkat, amely kifejezés nem áll meg egyetlen platformnál, hanem az összesre vonatkozik, mégis dúl a teljesen értelmetlen háború a PlayStation és az Xbox tábor között, vagy éppen a PC-sek és konzolosok között. Tisztelet a kivételnek. Pedig a lényeg a játékok szeretete, nem az, hogy hol és milyen módon tesszük ezt, viszont az egyre drágábbá váló játékfejlesztés, és az emiatt megejtett áremelések kiélezik a legkisebb ellentéteket is a játékosok között. 

Remek példa erre az, amikor a Microsoft az Activision-Blizzard felvásárlásáért küzdött, a Sony pedig minden erejével igyekezett megakadályozni ezt: mindkét oldalon voltak kellemetlen tettek és nyilatkozatok, viszont a felhasználók két félre szakadtak, és egymást szidalmazták két gigavállalat torzsalkodása miatt, amelyeknek csak a pénzünk számít. A zöldek végül bekebelezték az Activision-Blizzardot, és azóta változtattak az üzleti stratégiájukon is, hiszen négy xboxos játék a PS-konzolokat és Nintendo Switchet is meghódítja. Ezzel még több játékoshoz tudják eljuttatni az alkotásaikat, és talán ebben rejlik egy boldogabb jövő kulcsa, a minél szélesebb hozzáférhetőségben. 

Hirdetés

A Microsoft eddigi felvásárlásainak eredményeképpen az a szürreális helyzet alakult ki - ahogyan arra a TweakTownnál tevékenykedő Derek Strickland felhívta a figyelmet a Twitteren/X-en -, hogy a PlayStation Store-on a 25 legkelendőbb videojáték közül már több tartozik a Microsoft fennhatósága alá, mint a Sonyhoz. A 25 címből 7 a zöldeké (Call of Duty, Overwatch 2, Sea of Thieves, Fallout 4, Minecraft, Fallout 76, Grounded), és csak 5 a kékeké (MLB The Show 24, Helldivers 2, Destiny 2, Stellar Blade, Rise of the Ronin), ahogyan az alábbi táblázatban láthatjátok is: 

A Fallout sorozat sikere megtette a hatását, így valószínűleg azok közül is sokan beszerezték a Microsoft alá tartozó Bethesda játékait a PS-konzoljukra, akik korábban ágáltak a "nagy rivális" ellen, és az is látszik, hogy működik a redmondiak nyitása a PlayStation felé, hiszen a négy erre is bejelentett játék közül (Pentiment, Hi-Fi Rush, Grounded, Sea of Thieves) kettő ott van a top 25-ben. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)