Hirdetés

Sok fejlesztőjétől megvált az EA egyik ausztrál stúdiója

|

A kiadó eléggé megritkította a főleg mobiljátékokat készítő csapatot, így valószínűleg nem is fog elkészülni a legújabb alkotásuk.

Hirdetés

Számos oka lehet a leépítésnek, hiszen előfordulhat, hogy egy stúdió stratégiaváltás miatt kényszerül erre a lépésre, de az is elképzelhető, hogy a további problémák elkerülése végett van szükség rá. Az Electronic Arts egyik leányvállalatánál inkább az előbbi lehet a dolog hátterében.

Hirdetés

Két stúdió, a FireMint és az IronMonkey Studios összevonásából alakult meg még 2012-ben a Firemonkeys Studios, ami korábban olyan mobilos címeket tett le az asztalra, mint a Need for Speed: No Limits, a Real Racing 3 vagy a The Sims: Freeplay. Most azonban az EA úgy döntött, hogy a csapatnak inkább a már meglévő játékaikkal kapcsolatos élő szolgáltatásokra kell fókuszálnia, így pedig leépítésekre volt szükség.

A Game Workers Unite Australia szerint nagyjából a stúdió negyede, vagyis 40-50 ember lett elküldve. Így könnyen elképzelhető, hogy a Real Racing 4 sem fog elkészülni, és a Kotaku Australia egyik forrása szerint akár az is előfordulhat, hogy végleg bezárja kapuit a cég.

Ti játszottatok korábban a csapat valamelyik játékával?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)