Hirdetés

Felvásárolták a Metro sorozat fejlesztőit, multis játékkal bővül a széria

|

A THQ Nordic és a Deep Silver mögött álló Embracer Group kebelezte be a 4A Games gárdáját.

Hirdetés

A 4A Games története eddig is elég kalandos volt. 2014-ben például többek között az akkori ukrán krízishelyzet miatt áttették székhelyüket Minszkből Máltára, Sliema városába. Hat évvel később, idén augusztusban pedig új anyacég állt be mögéjük, az Embracer Group ugyanis felvásárolta a csapatot, és a Saber Interactive stúdió fennhatósága alá helyezte őket. 

Hirdetés

Az Embracer Group neve valószínűleg nem cseng annyira ismerősen számotokra, mint az alá betagozódó kiadók és fejlesztőcsapatok nevei. Az ő tulajdonukban áll az egész THQ Nordic (és annak mind a 12 belsős fejlesztőcsapata), a Koch Media (ezáltal a Deep Silver és a Milestone is), illetve többek között a Saber Interactive is. Számunkra most az utóbbi lesz az érdekes, a 4A Games ugyanis a portfólión belül ehhez a céghez került. Az Embracer Group összesen 33 fejlesztőcsapatot tudhat immár soraimban, és több mint 4000 szakembernek ad munkát. 

A felvásárlással nem csak a 4A Games nagyjából 150 dolgozója igazolt át, az anyacég a csapat technikai fejlesztéseit és magát a Metro IP-t is megszerezte. A 4A Games összes részvényét 36 millió dollárt fizetett az Embracer Group, valamint különböző mérföldkövek elérése után további 35 millió dollár kifizetésére lehet esély. 

Dean Sharpe, a 4A Games vezérigazgatója elmondta, hogy legközelebb egy multiplayer Metro játékot fognak összehozni, továbbá dolgoznak egy ambiciózus, teljesen új AAA IP-n is. A 2017-es Arktika.1 VR-játékon kívül eddig az elmúlt tíz évben csak és kizárólag Metro epizódokat kaptunk tőlük, így érdekes lesz látni, mire képesek, ha új irányokba indulnak el.

Az Embracer Group illetékesei egyébként elmondták, a felvásárlásra azért volt szükség, mert így spórolni tudnak a jogdíjakon. A stabilitáson kívül valószínűleg az akvizíció nem hoz sok változást a 4A Games életébe, elvégre korábban is a Embracerhez tartozó Deep Silver adta ki a játékaikat.

Érdemes megemlíteni, hogy mindezzel párhuzamosan még jó pár felvásárlás történt: az Embracer Group megvette az Insurgency szériáért felelős New World Interactive csapatot (itt nem ismert a pontos összeg), 25 millió euróért megszerezték a mobilos címeken dolgozó Deca Gamest, a Crisol: Theater of Idolst fejlesztő Vermila Studiost 900 ezer euróért vették meg, a Rare Earth Gamest 300 ezerért, a Palindrome Interactive-ot 21,5 millió svéd koronáért, a Pow Wow Entertainmentet ismeretlen összegért, végezetül a Sola Mediát pedig 2,3 millió euróért. Valahogy így néz ki náluk egy nagybevásárlás.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)