Hirdetés

Érkeznek majd egyéb platformokra a Bethesda játékai, de a PC és az Xbox a legfontosabb

|

A Microsoft valamilyen módon mindenképp éreztetni akarja a játékosokkal, hogy jobban járnak, ha azon platformokat választják, amiket közvetlenül a kiadó felügyel.

Hirdetés

Lassan két hónapja már, hogy az Xbox Game Studios ernyője alá a teljes ZeniMax Media, így a Bethesda minden stúdiója is bekerült, miután ezért 7,5 milliárd dollárt fizetett a Microsoft. Az elmúlt évek számos felvásárlása közül eddig minden tekintetben ez a legnagyobb és legfontosabb, a játékipar egészére komoly hatása lehet.

Tiszteletben tartva korábbi szerződéseket, a Deathloop előbb (2021. május 21-én, egész pontosan) PC-re és PlayStation 5-re jelenik meg, csak egy évvel később fut be Xbox Series konzolokra, és a Ghostwire: Tokyo esetében is hasonlóra számíthatunk. Utána azonban nagy változás jöhet.

Hirdetés

Tim Stuart, az Xbox pénzügyi vezetője a Jefferies Interactive Entertainment Virtual Conference során elmondta, hogy jelenlegi tervek szerint a Bethesda játékai nem lesznek PC- és Xbox-exkluzívak, de vagy előbb jönnek ezekre a platformokra, vagy egyszerűen valahogyan jobb élményt kapnak majd azok, akik nem a konkurensek gépein akarnak játszani. Nem maradnak ki sem a PlayStation-ösök, sem a switchesek, de számíthatnak arra, hogy éreztetik velük, jobban járnak, ha beújítanak egy PC-t vagy xboxot.

Az első ilyen játék a Starfield lehet, hacsak nem dobnak be valami még be nem jelentett címet hamarabb.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)