Hirdetés

Ennyi volt, a Microsoft is beáll a sorba, és megemeli az Xbox-játékok árát

|

Olyanokhoz csatlakoznak ezzel, mint a Ubisoft vagy épp a Sony.

Hirdetés

Egészen hosszú ideig állta a sarat a Microsoft áremelés nélkül, de most utolérte őket ezen a fronton is az új konzolgeneráció. Hivatalosan is bejelentették ugyanis, hogy az Xbox Game Studios saját címei 2023-tól fogva már 60 dollárba, hanem 10 dollárra többe, tehát 70 dollárba fognak kerülni. 

Olyan címeket érint a friss döntés, mint például a Redfall, a Starfield, vagy az új Forza Motorsport epizód. Ezek a játékok minden platformra (tehát PC-re is) 70 dollárért fognak megjelenni az egyesült államokban - plusz értelemszerűen az adókat sem szabad elfelejteni, az USA ugyebár még mindig nettó árakat használ.

Hirdetés

Nem a semmiből jött a döntés, Phil Spencer már korábban elmondta, hogy nem emelték a konzoljaik és az előfizetéses szolgáltatásaik árát, nem fogják tudni a végtelenségig fenntartani ezt a játékok esetében is. Fontos még egyszer kiemelni, hogy a fentiekben az amerikai, dollárban meghatározott árakról van szó. Számunkra egy fokkal érdekesebb az eurós ár, de ezt sem nehéz kitalálni. Már az előző generációban sem élt a régi tétel, miszerint a dollár árat egyszerűen csak átírjuk euróra, a 60 dolláros lemezes konzoljátékok évek óta nem 60, hanem 70 euróba kerültek. Ezt emelték meg az új konzolgeneráció eljövetelével 80 euróra.

Elég valószínű tehát, hogy a Microsoft friss döntése az európai játékosoknak 80 eurós Redfallt, Starfieldet és Forza Motorsportot jelent.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)